Sophie Coertjens wint kennisquiz S.K.I.P. 2019

0

Zaterdagvond 30 maart was alweer de 17e kennisquiz van S.K.I.P.  Dit jaar is deze gewonnen door Sophie Coertjens en verdiende hiermee de hoofdprijs van € 75,- te besteden aan schoolmateriaal voor de middelbare school. De tweede plaats was voor Casper Backx en Thijmen Kegler werd derde. De avond werd gepresenteerd door Roel van Gastel en Ron van Zundert en de jury waren de juffen Kelly en Inge.

Voor de groep 8-ers is de kennisquiz net als het schoolkamp en de schoolmusical een activiteit waar je maar één keer aan mee kunt doen. Er deden 14 groepjes (van 2/3 kinderen) van basisschool de Sinte Maerte mee aan de kennisquiz met geweldige namen als: “Gekke Potvis”, “Rijst, Bami en Hugo” en “Sweet cupcakes”. Helaas waren er dit jaar geen deelnemers van basisschool de Eerste Rith. Maar daar gaat S.K.I.P. hard aan werken dat de kinderen van deze school ook weer mee gaan doen.  

In de middag moesten alle groepen hun startopdracht ophalen bij De Koe om een joker te maken die in de voorrondes ingezet kon worden. De kinderen moesten een nieuw Princenhaags baksel verzinnen en ook werkelijk bakken en een promotie poster hiervoor ontwerpen. De baksels werden beoordeeld door Bakker Pol, wie weet ligt het nieuwe baksel binnenkort wel in de winkel als vervanger van de Aogse Troela. Het beste baksel met promotie werd gemaakt door Hugo Nous, Eline Wijnings en Juul Smeets. Als prijs mogen ze een middag of avond naar de bioscoop.

De avond begon met voorrondes die de kinderen per groep aan tafel speelden. Na 6 voorrondes met de onderwerpen: actualiteit, taal, sport, bakken en braden, aardrijkskunde, natuur en techniek vielen 4 groepjes af. De kinderen kregen diverse moeilijke vragen voor hun kiezen zoals waar komt het spreekwoorden “De kluts kwijt zijn” vandaan of hoe heet een dubbelgevouwen pizza.

Na de voorrondes was het tijd om op het podium verder te spelen achter de drukknoppen. Hier ging het er erg fanatiek aan toe maar soms viel er ook een grote stilte omdat niemand het antwoord op de vraag wist. Er werd gespeeld in de rondes: geschiedenis, rekenen en muziek. Van de 10 teams gingen 2 teams direct door naar de halve finale. Het derde team moest via een beslissingsvraag komen: hoeveel gebruikers zijn er in Nederland van facebook.  The Quiz Cheffies zaten er het dichtste bij. In de halve finale werd gestreden om de 5 plaatsten in de finale waar Thijmen, Casper, Ties, Nathan en Sophie zich voor plaatsen. Zoals gezegd ging de overwinning naar Sophie maar alle kinderen waren winnaars op deze avond die weer perfect was georganiseerd door S.K.I.P. 

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter