Jordan Beute en Femke Bongers terug in Princenhage met Goud

0

Tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi hebben Jordan Beute (15) en Femke Bongers (21) meerdere medailles in de wacht gesleept. Van 14 t/m 21 maart streden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens deze Special Olympics World Games. Team NL bestond uit 65 sporters en 23 coaches.

Jordan is teruggekomen naar Princenhage met twee gouden medailles en een keer zilver. Goud werd behaald bij het verspringen en met het team NL-atletiek op de 4 x 400 meter estafette. Op de 1.500 meter hardlopen haalde Jordan zilver. Voor Femke Bongers was er ook goud met het team NL-atletiek op de 4 x 400 meter estafette en brons op de 1.500 meter hardlopen.

Natuurlijk stond de sport deze dagen centraal maar het programma eromheen was ook een hele beleving. Zo werd er geslapen in het Hilton hotel, mochten ze op bezoek bij de ambassadeur van Nederland en werd een mooie rit gemaakt door Dubai in een grote limousine.

Het Wijkblad Princenhage feliciteert deze kanjers met hun prestatie op de Special Olympics World Games.

foto’s: www.specialolympics.nl

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter