Nieuw in Princenhage: de Tattoo Zaak

0

Driekus Hendriks (45) heeft vijf jaar in een tattoozaak in de binnenstad gewerkt. Al langer zocht hij naar een plek om een eigen zaak te beginnen tot hij bij toeval zag dat het pand Haagweg 401 te huur werd aangeboden. Per 1 februari heeft hij hier zijn ‘Tattoozaak’ geopend.

“Ik woon in Etten-Leur, maar ben opgegroeid in het Heuvelkwartier waar mijn ouders nog wonen. Ik prijs me gelukkig dat ik in dit pand in Princenhage, dat ik altijd een aantrekkelijk dorp heb gevonden, als zelfstandig ondernemer aan de slag kan. Ik heb overigens, waar ik heel blij mee ben, van de andere ondernemers alleen maar positieve reacties gekregen”.

Doorgeef-ambacht
“Hoe ik ertoe gekomen ben om dit vak te gaan beoefenen? Van jongs af aan tekende en schilderde ik graag. Mijn oorspronkelijk abstracte schilderijen verkochten goed. Toen een vriend van me, die aan huis tatoeëerde, vroeg om eens mee te gaan “gewoon voor de gezelligheid” was ik verkocht. Opleidingen zijn er niet in dit vak, je doet er jaren over om het van de ervaren rotten in het vak te leren. Het is daarom ook een echt doorgeef-ambacht. Na vijf jaar praktijk was ik er klaar voor om, met een vergunning van de GGD op zak, voor mezelf te beginnen”

 Uit de taboesfeer
“Ofschoon er al in de oudheid getatoeëerd werd en een tattoo  eeuwenlang een statussymbool was heeft het in de vorige eeuw toch vooral een negatief imago opgelopen. Mensen met tatoeages werden gezien als ruige mannen die niet voor een kleintje vervaard waren en vanwege de tatoeages gediscrimineerd werden. Inmiddels zijn deze uit de taboesfeer en worden een of meerdere tattoos steeds meer gezien als lichaamsversiering. In de loop der jaren heb ik niet alleen bij ‘de gewone man of vrouw’, maar ook bij artsen, advocaten en anderen tatoeages gezet. Het is dan ook kunst om een mooi schilderij op de huid aan te brengen”.

Transparant
“Ik heb ervoor gekozen om mijn zaak zo open en transparant mogelijk in te richten om uit te dragen dat er niets te verbergen valt. Alleen als ik iemand behandel wordt vanzelfsprekend de privacy gewaarborgd. Duur? Een kleine tattoo kost € 50,00. Dat kan naar eigen ontwerp zijn, maar ik heb ook talloze voorbeelden om uit te kiezen”.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter