Kerstmarkt Kindcentrum De Eerste Rith in teken van Het vergeten Kind.

0

Donderdagavond 20 december was het zover, de jaarlijks terugkerende Kerstmarkt op het kindcentrum De Eerste Rith. Buiten werden de bezoekers ontvangen door een haag van lantaarntjes op een wel erg stil schoolplein. Maar schijn bedriegt: zodra je de deur van de school opentrok kwam er een galm van gezelligheid doorspekt met kerstliedjes op mij af.

Al gauw werd het duidelijk deze kerstmarkt in het teken staat van stichting Het vergeten Kind. Citaat website: “Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.” Het is dan ook een mooi gebaar om juist voor dit doel geld op te halen, zeker met de kerstdagen in het vooruitzicht. Dwalend door de gangen werden er allerlei knutselwerken verkocht, waarin duidelijk zichtbaar veel passie en energie is gestoken. Ze gingen grif van de hand, ik kwam zelfs al een bordje uitverkocht tegen. Al ben ik dan wel nieuwsgierig wat het was.

Verder kon je lekkernijen kopen en uiteraard de warme chocomel ontbrak niet. Overal werden lootjes voor de loterij aangeboden, de kinderen deden goed hun best om de lootjes in grote getallen te verkopen. Want er viel genoeg te winnen met dank aan de vele sponsors. (AH, Pol, Nooren, Kaatje Jans, Aogse Markt, MultiBoek, Marijke’s Haaridee, Violien, onze nieuwkomer Zoet en bijdragen van ouders).

In rondes gingen de prijzen grif van de hand. En toen de laatste prijzen hun nieuwe eigenaar hadden gevonden, wachtte er nog een afsluitend lied door alle docenten en begeleiders van het Kindcentrum De Eerste Rith, onder begeleiding van de Ouderband. De Kerstmarkt liep ten einde en restte nog het bekendmaken van het eindbedrag.

Dankzij de enorme inzet en bijdrage van de kinderen en ouders (en uiteraard sponsors) was de kerstmarkt een enorm succes en werd er voor het goede doel maar liefst € 1.800,- opgehaald. Een bedrag waar de Stichting Het vergeten kind erg blij mee zal zijn. 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter