Werkbezoek wethouders Bos en Haagh

0

In november 2018 kwamen de wethouders Greetje Bos (VVD) en Miriam Haagh (PvdA) op werkbezoek in Princenhage. Zij hadden gemeente-medewerkers meegenomen. Door leden van de Dorpsraad Princenhage werden de wethouders meegenomen door Princenhage, met name om te laten zien wat er door middel van burgerparticipatie allemaal al is bereikt in Princenhage.

Het bezoek begon op de Haagsemarkt waar stil werd gestaan bij de op handen zijnde herinrichting van de Haagsemarkt die in het voorjaar van 2019 gaat plaatsvinden. Hier zagen de wethouders een mooi voorbeeld van de pilot met de burgerbegroting. Daarna werd gekeken naar het net nieuw ingerichte Kerkplein en de parkeerplaats. Ook dit is een mooi voorbeeld van wat samenwerking tussen bewoners, gemeente en een particulier kan opleveren. De beide wethouders prezen de samenwerking zoals we die in Princenhage met succes hebben toegepast om veranderingen voor elkaar te krijgen.

Vervolgens  ging het gezelschap op de fiets naar de plukroute naast de Dobbelsteen. Ook de hondenuitlaatplaats en het voetpad achter de Dobbelsteen gaan geheel opnieuw worden ingericht. (inmiddels deels gerealiseerd) . Dit werd toegelicht door Marie-Louise de Ponti, de grote kartrekker van Princenhage Groen. Deze club heeft al veel voor elkaar gekregen en gerealiseerd. Dat werd ook duidelijk bij de volgende halte, het speeltuintje aan de Pottenbakkerstraat. Ook hier gaan spoedig mooie dingen gebeuren.

Het hele gezelschap verplaatste zich vervolgens naar de Gielis Beijsstraat. Ook hier was een mooi voorbeeld te zien van burgerparticipatie: het nieuwe speeltuintje en een opgeknapte Gielis Beijsstraat.

Het gezelschap verplaatste zich vervolgens naar het nieuwe Princenhaags museum, waar het gezelschap tekst en uitleg kreeg over de expositie en het nieuwe gebouw door voorzitter Rini van der Linden. Hier hadden de wethouders niets dan lof voor wat er in Princenhage allemaal al bereikt is onder de noemer van de burgerbegroting. Ook volop lof was er voor de manier waarop de Dorpsraad initiatieven bij elkaar brengt en op een positieve manier aan de bel trekt bij de gemeente Breda. “Daar weet echt iedereen wel wie Marian Verheij is, als zij haar tanden ergens in bijt dan weten we op het gemeentehuis wel waar het toe gaat leiden”.

Armin Floren namens de Dorpsraad Princenhage

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter