Opening kerststal 15 december

0

Al zo’n 20 jaar levert de stal op de Haagsemarkt van half december tot begin januari een bijdrage aan de gezellige kerstsfeer in Princenhage. Ook dit jaar zal de stal op 15 december weer opgebouwd worden om ‘s avonds op een feestelijke wijze te worden geopend.

Presentatienieuwe engel tijdens opening kerststal
De kerststal wordt om 19.15 uur geopend door de voorzitter van Stichting Kerststal Princenhage. Voorafgaand aan de opening vindt er in de Sint Martinuskerk een concert plaats van het Opstaporkest van Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage. Dit orkest begeleidt ook de opening van de kerststal muzikaal. Tijdens de opening wordt de nieuwe knikkende engel gepresenteerd en de winnende loten getrokken van de kerststalloterij ten behoeve van de uitbreiding, aankleding, behoud en onderhoud van de kerststal. Deze loten worden verkocht tijdens het opbouwen van de stal. Tevens wordt met het verstrekken van de eerste letter van de puzzeltocht het startsein gegeven voor de zesde KerstCreatieRoute.

Juulen Guusje, de nieuwe sterren van de kerststal
Vanaf zondag 16 december tot en met 4 januari 2019 zullen de beelden van de kerststal elke dag van 9.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds te bewonderen zijn. Dit jaar wordt kindeke Jezus vergezeld door de schapen Bolletje en Wolletje en twee nieuwe kleine ezeltjes, moeder Juul en dochter Guusje. Net als vorig jaar worden de ezels geleverd door Snoez. De dieren zijn elke dag van 8.15 uurtot 17.00 uur te bezichtigen. In de schoolvakantie slapen de dieren uit en zullen ze pas vanaf 9.30 uur aanwezig zijn. Tijdens de jaarwisseling – op 31 december en 1 januari – nemen de ezels Juul en Guusje een snipperdag op en zijn zij niet in de stal aanwezig. 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter