Vogelbescherming-award voor Princenhagenaar Jan Benoist

0

Vogelbeschermer Jan Benoist uit Princenhage heeft maandag 22 oktober uit handen van directeur Fred Wouters van Vogelbescherming Nederland de Gouden Lepelaar ontvangen, de onderscheiding voor het op uitzonderlijke wijze beschermen van vogels. Jan Benoist is een vogelbeschermer in hart en nieren. Zo houdt hij zich al jarenlang bezig met vogeltellingen, het organiseren van vogelcursussen, het begeleiden van excursies en fungeert hij als vraagbaak binnen de West Brabantse Vogelwerkgroep.

De Gouden Lepelaar wordt sinds 1974 door Vogelbescherming Nederland uitgereikt aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze inzet voor het beschermen van vogels. Dit jaar wordt de prijs voor de 100ste maal uitgereikt. Princenhagenaar Jan Benoist, is voorgedragen door zijn vereniging de West-Brabantse Vogelwerkgroep. Al sinds 1971 is Jan actief binnen deze club, naast zijn werkzame leven. Zo is hij een tijd lang voorzitter geweest, neemt hij regelmatig deel aan watervogeltellingen, organiseert excursies en cursussen en is redacteur van het verenigingsblad.

Jan heeft in 1994 een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een zustervereniging in Noordoost Polen. Met dank aan de financiële steun van de West-Brabantse Vogelwerkgroep kon de Poolse vereniging een natuurgebied kopen langs de rivier de Narew. Hoe diep de liefde voor de Poolse natuur gaat blijkt uit het feit dat hij bij zijn pensionering bij het Kadaster als afscheidscadeau gevraagd heeft om een financiële bijdrage voor natuurbeschermingsprojecten in Polen.

De Gouden Lepelaar van Vogelbescherming is uitgereikt in Ulvenhout, in het bijzijn van familie en bevlogen vogelaars.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter