Twee bijzondere concerten met het Princenhage’s Mannenkoor in november

0

Op 3 november staat er een optreden gepland in het Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein te Breda met het Mannenkoor “De Nachtegaal”uit Someren. Dit koor, dat bestaat uit 53 zangers, treedt op in binnen- en buitenland. Het repertoire van het koor is zeer omvangrijk en varieert van klassieke werken tot hedendaagse composities en alles wat daar tussen ligt. Er wordt gezongen in vele talen. Het koor staat o.l.v. dirigent Paul Mestrom.

Op 10 november organiseert ’t Princenhage’s Mannenkoor in de Johanneskerk, Dreef 3 in Princenhage een bijzonder concert in samenwerking met het jongenskoor Dzvinochok ( =Russisch voor klokje) uit Kiev. Dit koor bestaat uit ongeveer 45 zangers, verdeeld over sopranen en alten (jongens) en 15 mannen (tenoren en bassen). Ieder jaar wordt een aantal jongens geselecteerd voor een buitenlands tournee samen met de tenoren en bassen. Het repertoire bestaat uit Russische orthodoxe kerkmuziek, volksmuziek uit de Oekraïne, negrospirituals, westerse en Amerikaanse muziek. Hun doel is om de muziek uit Oost-Europa hier te promoten. Het koor staat o.l.v. dirigent Ruben Solmacher.

                                                                                                                                                                                Het Princenhage’s Mannenkoor zingt bij beide concerten ook weer een gevarieerd programma in vele talen o.a. IJslands, Fins, Italiaans en Duits. Het Princenhage’s Mannenkoor staat o.l.v. dirigent Ad Vergouwen.

3 november Huis van de Heuvel, Mgr Nolensplein   te Breda.
Aanvang 19.30 uur.

10 november Johanneskerk, Dreef 3 te Princenhage. Aanvang 14.30 uur.

Zoals u gewend bent bij PM, is de toegang tot beide concerten gratis.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter