Speciale gast bij de maandelijkse vergadering van de Dorpsraad Princenhage

0

Op maandag 8 oktober was wethouder Greetje Bos samen met wijkmanager Harrie Verhallen te gast bij de vergadering de Dorpsraad Princenhage. Speciale punten hebben wij met hen besproken zoals de leefbaarheid in ons mooie dorp in Breda en de inrichting van de openbare ruimte.

Enkele onderwerpen die steeds weer terugkomen op de agenda van de dorpsraad, hoe houden wij het leefbaar en wat kan de inwoner daar zelf ook aandoen. Voorbeelden hebben wij genoeg maar daar moeten wij allemaal wel aan meedoen. Parkeer de aanhanger en caravan niet op een parkeerplaats of voor iemand zijn voordeur maar breng de aanhanger en caravan gewoon weg.

Hondenpoep, ruim het gewoon zelf op en gooi het in de prullenbak. Raap ook eens papier, plastic of ander zwerfvuil van de grond. Maar gooi zeker je rommel niet uit de auto of op de grond. Rij 30 km in de wijk en kijk eens wat meer op je teller of je te hard rijdt. Simpele dingen, kunnen wij allemaal zelf!

Een zeer nuttig overleg waar wij allemaal wijzer van worden. De wethouder was zeer te spreken onze aanpak voor de wijk. “De dorpsraad- en wijkraden zijn voor de gemeente een belangrijke gesprekspartner bij de wijkaanpak. Zonder hun inbreng zou het beleid er anders uitzien. Bewoners weten immers zelf meestal het beste waar het goed gaat en waar de knelpunten zitten. In een constructieve dialoog kom je er dan altijd wel uit met elkaar. Zo’n bezoekje aan de wijken is zeer nuttig. Zo kom ik in de haarvaten van de stad met alle wijken en dorpen. Dat is hoe ik het wil doen, zoveel mogelijk in de stad en tussen de bewoners”.

Binnenkort komen 2 wethouders, Greetje Bos en Myrjam Haagh naar Princenhage. Samen met enkele leden van de Dorpsraad zullen zij per fiets enkele knelpunten in Princenhage bekijken. Na de fietstour doen we hier verslag van.

Met vriendelijke groet,

Dorpsraad Princenhage

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter