Feestelijke opening Zonnecentrale Princenstroom

0

Vrijdagmiddag 20 juli is de zonnecentrale van de energiecooperatie – Princenstroom feestelijk geopend. Na een voorbereidingsperiode van bijna 2 jaar kan de zon volop gaan schijnen op de 810 panelen op het dak van een van de panden aan de Woonboulevard. De coöperatie telt momenteel 67 leden die samen de investering voor de centrale bij elkaar brachten. Als eigenaren hebben ze de komende 15 jaar het voordeel dat ze de energiebelasting over hun deel van de opgewekte stroom niet hoeven te betalen.

De openingshandeling werd verricht door Greetje Bos, wethouder Milieu van de gemeente Breda. Ze onthulde het ontwerp voor een publieksbord dat in de buurt van de zonnecentrale geplaatst gaat worden. Voorzitter Jos de Bondt bedankte de leden voor hun vertrouwen in de goede afloop en wenste hen veel zonuren de komende jaren dat de centrale in bedrijf is.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter