Pilot leefstijlmonitoring voor alleenwonende ouderen

0

Begin 2018 zijn Zorg voor elkaar Breda en Avans Hogeschool gestart met een testperiode van beweegsensoren bij alleenstaande ouderen: Sensara leefstijlmonitoring. Dit is een makkelijk te gebruiken online leefstijlmonitor die kinderen, vrienden of buren van een alleenstaande oudere waarschuwt, als er iets aan de hand is. Hierdoor kunnen ouderen langere tijd veilig in hun eigen huis blijven wonen. In de afgelopen maanden zijn de eerste 60 huizen voorzien van sensoren. Deelnemers zijn zeer positief. Reden om de pilot de komende maanden uit te breiden. In totaal is er ruimte voor 1000 huishoudens.

Zorg voor elkaar Breda is op zoek naar inwoners die mee willen doen met dit onderzoek. Deelname is het eerste jaar gratis. Woont u alleen en wilt u graag oud worden in uw eigen huis? Maar maakt u zich zorgen of dit nog wel mogelijk is? Heeft u of bent u een betrokken mantelzorger, die graag inzicht heeft en wat hulp kan gebruiken? Neem contact op met Zorg voor elkaar Breda via (076) 525 15 15 of kijk op Website Sensara.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter