Jonge starters blazen Bachman nieuw leven in

0

Al zo lang als Jan Bachman de winkel aan de Haagsemarkt gesloten heeft, klinkt de teleurstelling nog na: “We missen Bachman nog dagelijks”, maar deze verzuchting wordt steevast gevolgd door de vraag in het dorp: “Wat zou daar toch in komen?”. Matthijs van Beers en Vince Houtekamer bijten alvast het spits af. Na de grote vakantie gaan zij er T-shirts met de opdruk ‘Freerun’ verkopen.

Je moet het lef maar hebben om aan ‘meneer Roobol’ een brief te schrijven met de vraag om in het pand van Bachman ‘een winkel op te richten om daar Freerun T-shirts te gaan verkopen’. Vince en Matthijs zijn immers allebei nog  maar 9 jaar en dan al zulke grote plannen, dat zijn zakenmannen in de dop! Zij zitten in groep 6 van de St. Maerteschool en hebben samen de brief geschreven. In de brief staat onder meer de vraag: ‘Freerun, als u niet weet wat Freerun is, dan komen we het graag aan u uitleggen’. Afgelopen zaterdagochtend waren zij op uitnodiging van Arie Roobol naar zijn kantoor gekomen om dat uit te leggen en hun plannen voor te leggen. Saskia van Dongen, moeder van Matthijs van Beers en  Samantha Houtekamer, moeder van Vince, waren als ondersteuning van hun jongens ook aanwezig. “Wij zijn trots dat zij initiatief tonen en vinden het geweldig dat de heer Roobol zijn volle medewerking geeft aan het project dat onze jongens bedacht hebben”.

Arie Roobol stelde zich voor en vroeg Vince en Matthijs dat ook te doen. Arie: “Ik heb twee dochters en een zoon, vier kleinzoons en een kleindochter. Ik ben in mijn jeugd, naast mijn avondstudie hbo, overdag in de zaak van mijn vader gaan werken. In de loop der jaren is dit bedrijf uitgegroeid tot 40 woonwinkels in Nederland, die grotendeels door mijn kinderen geleid worden. Ik ben me gaan toeleggen op onroerend goed en dan met name op de Haagsemarkt. Dat het pand van Bachman nog niet is ‘ingevuld’ heeft te maken met allerlei factoren. Jullie initiatief om mij een brief te schrijven (handgeschreven nog wel, waar zie je dat nog in dit digitale tijdperk) raakte mij wel. Ik kom dan ook graag aan jullie verzoek tegemoet en zal alle medewerking verlenen”. Matthijs: “Ik heb een broer van 11 en mijn grote passie is freerunnen. Wat dat is? Een coole en heftige sport, te vergelijken met militaire training, waar het op gebaseerd is. Ik heb zelf het logo voor de T-shirts ontworpen”. Vince: “Ik heb een broer van 12 en ik zit op hockey. Het idee van Matthijs en mij is om aan kinderen T-shirts met opschrift Freerun of met hun favoriete sport te verkopen. Onze zaak heet dan ook T-Sport. Details, zoals openingstijden, financiering en vergunningen moeten we nog uitwerken, maar we kunnen, dankzij meneer Roobol, aan de slag in het pand van Bachman”.

Matthijs en Vince, veel succes!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter