De Friettent open vanaf 1 augustus

3

Dat er in het oude pand van Speek aan de Haagsemarkt 16 een friettent komt, is al enkele maanden bekend in Princenhage. We zien ook bouwactiviteiten. Maar wat voor friettent gaat het worden? En wanneer gaat deze open? Tijd dus om met de eigenaren Ben Sprenkels en Will Hense in gesprek te gaan.

“Beiden hadden we hetzelfde idee wat er in het pand van Speek zou kunnen komen. Een moderne en ambachtelijke friettent”, aldus Ben. “We zitten beiden op één lijn hoe dat eruit zou moeten zien in zo’n historisch pand aan de Haagsemarkt. Aan de buitenkant zal er niet veel veranderen, de koeienkop boven de deur blijft gewoon. Binnen krijgt het wel een moderne uitstraling”, vult Will aan. “Er komen 20 tot 25 zitplaatsen waar je je frietje en snacks kunt opeten, maar afhalen is natuurlijk ook mogelijk of je kunt buiten plaatsnemen op een van de brede vensterbanken, die het pand heeft, met zicht op de Haagsemarkt”.

“De friet en sauzen gaan we op een ambachtelijke manier bereiden en daarbij gaan we eigen snacks maken. Alle producten die we gaan verkopen moeten kwalitatief goed zijn”. Ben: “Het team dat De Friettent gaat draaien is nagenoeg rond. We zullen open zijn van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 22.00 uur, maar als blijkt dat er behoefte is dat we later open blijven, dan gaan we dat zeker doen. We hopen 1 augustus te kunnen openen, misschien iets eerder. We gaan eerst nog uitvoerig proefdraaien. Het moet namelijk allemaal kloppen voordat we open gaan”.

De komende weken zal er nog hard gewerkt worden om De Friettent klaar te krijgen, maar de verbouwing is meer dan alleen het realiseren van een friettent. In het achterland wordt een grote voorbereidingskeuken gerealiseerd, die niet alleen voor De Friettent zal worden gebruikt maar ook voor voorbereidingswerkzaamheden voor de Aogse Markt en Don Qui-John. “Dat gaat meer rust geven in deze keukens”, volgens Ben.

En waarom de naam ‘De Friettent’? Will: “De naam is net als van de Aogse Markt afgeleid van het simpele antwoord op de vraag, waar ga je naartoe? Naar de Friettent!”

Delen

Over de auteur

3 reacties

  1. Goed gekozen naam, lekker Brabants.
    Veel succes .
    Dus wij gaan n friet saté saus halen vur dum irste keer naar de friettent. Nou moet ik toch eerlijk zeggen dat ik die saté saus niet lekker vond ( te dun, weinig pindasmaak, teveel suiker en de pindasmaak dus ver te zoeken mag van mij ook wel iets pittiger)
    Maar t blijft natuurlijk mijn mening.

    • Ik ben 30 augustus voor de eerste keer geweest en vond de saté saus ook niet lekker. De berenklauw het zelfde de uien waren rauw en hij smaakte niet naar een berenklauw.

Laat een reactie achter