Reisverslag naar Santiago (4)

0

Onze 4de fietsweek zit er op en we hebben ondertussen 1.800 km gedaan. Santiago is nog ongeveer 500 km, dus we zijn al aan het aftellen.

We zijn de Pyreneeën overgefietst en dat wil zeggen: 18 km, oftewel 2 uur lang, klimmen. En maar (tevergeefs) hopen dat je na de volgende bocht boven bent. Het klimmen, gaat maar door, en door, en door. En als je dan denkt dat het na de Pyreneeën vlak wordt, dan heb je het mooi mis! Nog veel meer klimmetjes. Maar met die klimmetjes heb je ook fantastische vergezichten.

We komen ook steeds meer pelgrims tegen, voornamelijk te voet. Ook kwamen we nog een grote kudde schapen tegen die midden op de weg liep. In Pamplona zijn we geweest, bekend van de stierengevechten (maar we hebben geen enkele stier gezien). Wel kippen in de kathedraal van Santo Domingo.

We zitten nu in Burgos dat volgens mij de meest versierde kathedraal heeft die we tot nu toe gezien hebben. Wat een pracht en praal, soms op het kitscherige af. Het was dus al met al weer een afwisselende en enerverende week!

Andre de Craen

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter