Drie maal goud voor Fier op de OBTK

0

Dit jaar werden de Open Bredase Turnkampioenschappen voor de 25ste maal georganiseerd. 25 jaar geleden nam Fier het initiatief voor deze kampioenschappen. De organisatie ervan is na 12 jaar overgenomen door BredaGym. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een driedaags evenement met 1.300 deelnemers uit heel Nederland. Met 32 turnsters uit alle niveaus deed Fier mee aan deze kampioenschappen.

Kampioen in hun categorieën werden Julia Janssen (foto 1), Wende Gyzen (foto 2) en Valerie de Graaf (foto 3). Zoals zo vaak over kampioenen wordt gezegd, turnden ze alledrie de wedstrijd van hun leven. Alles lukte en ook bleven ze op de alom gevreesde evenwichtsbalk van maar 10 cm breed. Terechte kampioenen dus. Madelief Bakker en Darya Gungor wisten een tweede plaats te behalen en Sara Fransen, Julia Hoppen, Mia Diederen, Sophie van Oosterhout en Daphne Kruiswijk mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen. Deze zilveren editie van de OBTK werd er voor Fier dus een met een gouden randje met maar liefst 10 medailles. Alle turnsters van harte gefeliciteerd met de geweldige prestaties.

    

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter