Van Princenhage naar Santiago

0

Gisteren vierden de broers André en Anton de Craen en hun vriend Jeroen Bouwman nog Koningsdag, maar vandaag staan ze voor een sportievere uitdaging. Het plan om naar Santiago de Compostela te fietsen wordt nu werkelijkheid.

Het vertrek gaat niet onopgemerkt. Familie en vrienden hebben zich op deze druilerige ochtend verzameld in het huis van André om hen uit te zwaaien. Gekleed in wieleroutfit –  inclusief  goede koersbroek tegen zadelpijn – drinken André, Anton en Jeroen nog een laatste kop koffie voordat het avontuur begint.

Naast een geldig reisdocument hebben ze ieder een pelgrimspaspoort op zak. Dat is een stempelkaart waarmee aangetoond kan worden, dat de tocht daadwerkelijk afgelegd is. Gisteren hebben ze hun eerste stempel al gehaald bij de Sint-Jabobskapel in Galder en de zegen gekregen voor een voorspoedige reis.

Aan de materialen zal het niet liggen. De fietsen zijn voorzien van de beste banden, die vrijwel niet lek kunnen. En mocht er toch iets gebeuren, dan hoeven ze alleen maar even een reserveband of tandwiel uit de bagage op te diepen.

De route is in grote lijnen vastgelegd, maar er is genoeg ruimte voor het onverwachte. Volgens planning zal deze eerste etappe in de buurt van Aalst eindigen. Princenhagenaar Han Touw, die drie weken geleden lopend naar Santiago vertrok, zullen ze binnenkort wel inhalen.

Santiago is nog ver als het peloton de straat uitrijdt. Maar het tempo zit er al in. De uitzwaaiers zien nog slechts de achterlichten als de sprint wordt ingezet. 

Het Wijkblad wenst André, Anton en Jeroen een mooie koers toe.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter