Groot feest in Princenhage op Koningsdag: 75 jaar Oranjecomité

0

Het Oranjecomité Princenhage bestaat 75 jaar en viert dit groots met een uitgebreid jubileumprogramma. Om 9.30 uur opent wethouder Adank de feestelijkheden op de Dorpswei, die zich ’s middags naar de Haagsemarkt zullen verplaatsen en tot ’s avonds zullen duren.

Het Oranjecomité Princenhage zet zich al 75 jaar in om van Koningsdag in het dorp een groot feest te maken. Voorzitter Ron van Zundert: “Het is fijn om te merken dat het feest nog steeds door zoveel vrijwilligers gedragen wordt. Het is een vaste traditie in ons dorp en wordt steevast groots gevierd door jong en oud. Reden voor ons om in dit jubileumjaar eens extra uit te pakken”.

Om 9.30 uur geeft wethouder Boaz Adank het startsein voor de kinderochtend op de Dorpswei door de vlag te hijsen. De Dorpswei is omgetoverd tot één groot speelparadijs: van luchtkussenattracties tot boomklimmen, van percussieworkshops tot de Grote Afmatrace: het is er allemaal. Wie tussendoor honger krijgt kan poffertjes eten op de Haagsemarkt en om 11.30 verzorgen de jongste leden van Harmonie Cecilia een optreden. Natuurlijk wordt de kindermiddag traditiegetrouw afgesloten met de Oranjebingo, waar weer leuke prijzen te winnen zijn.

Vanaf half vijf is het tijd voor de populaire coverband “Familie De Bruijn”. Zij werken volgens het principe van The Crazy Piano’s en spelen wat het publiek wil horen. Weer of geen weer, gezelligheid op het plein verzekerd. Al met al genoeg redenen om op Koningsdag eens een kijkje te nemen in’t Aogje!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter