Kerstbomen inzamelen

0

Eind vorig jaar heeft de gemeente aangekondigd een alternatief te willen zoeken voor de jaarlijkse kerstboomverbrandingen in de dorpen en wijken van Breda. Dit omdat de verbrandingen luchtvervuiling veroorzaken, veel personele inzet vragen en daarbij ook zorgen voor schade aan de openbare ruimte. Naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad heeft het college alle wijken en dorpen gevraagd om hun voorkeur aan te geven voor een verbranding of een alternatieve vorm van inzameling. Princenhage is er een inzameling, Tuinzigt/Westerpark een verbranding.

 

Princenhage

Inleveren dinsdag 9 januari om 18.00 uur op de Haagsemarkt

Kinderen die een boom inleveren op de Haagsemarkt krijgen, naast een lot, ook een vrijkaartje voor de ijsbaan of voor een zwembad van Optisport in Breda. Ook is er, net als vorig jaar bij de verbrandingen een loterij. De loterij start op het aangegeven tijdstip (verschilt per wijk, zie bijlage). De vrijkaartjes worden na de loterij uitgereikt.

 

Tuinzigt/Westerpark

Inleveren Vrijdag 5 januari van 17.00-18.00 uur, verbranding aansluitend op het Nelson-Mandelaplein

Bewoners of kinderen kunnen hun kerstbomen één uur van te voren naar het Nelson-Mandelaplein (voorheen Meidoornplein) brengen. Kinderen krijgen voor iedere boom die ze inleveren een lot. Met dit lot maken ze kans op mooie prijzen. Na afloop van de verbrandingen krijgen de kinderen tegen het inleveren van de loten iets lekkers.

Bron: Gemeente Breda; Pb 097 Afscheid nemen van de kerstbomen in 2018 
Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter