Bende Benukt wint dorpskwis 2017 voor vierde opeenvolgende keer

0

Hoe doen ze dat toch? Steeds maar weer de Dorpskwis van C.C. ‘t Aogje winnen? Bende Benukt doet het gewoon. 
Het is ook niet dat je de antwoorden in de schoot geworpen krijgt. Goed, bij de startopdracht en bij de eerste voorronde mag je gebruik maken van telefoon, tablet, pc. Maar als je eenmaal op het podium staat in de finalerondes, komt het toch écht aan op parate kennis met niet bepaald de misselijkste vragen. 
Dit jaar werd Bende Benukt wel aardig op de proef gesteld door Aogse Hopkes. Tot de laatste ronde in de finale stonden zij aan kop, maar Bende Benukt wist uiteindelijk net één schamel puntje meer te verdienen en stapte dus voor de vierde opeenvolgende keer als winnaar van het podium af. De Hopkes werden dus tweede en de derde plaats was voor de Schutters. 

Zoals altijd werd de avond vakkundig gepresenteerd door Maarten van de Rijt. Voorwaar geen eenvoudige opdracht om alles in goede banen te leiden, maar Maarten sloeg zich er met glans doorheen. Regelmatig was er ook discussie over een vraag en moest de jury onder leiding van Prins Babbelonius (Alec Lokhof) diverse keren ingrijpen. 
Ondanks het fanatisme wat hier en daar aanwezig was onder de 20 deelnemende teams, heerste er vooral een fijne sfeer en veel publiek. De Dorpskwis leeft duidelijk in Princenhage. 

Voor de 20 deelnemende teams was het plezier al ‘s middags begonnen na het ophalen van de startopdracht. Dat was zwoegen en zweten op de verschillende opdrachten in menig huis in Princenhage. Hier nam Bende Benukt meteen al de leiding door samen met de Eerste Rith 78 punten te scoren. Een voorsprong die Bende Benukt niet meer uit handen zou geven. 
De voorrondes, waar nog 20 teams aan deelnamen, was pittig van niveau en werd na 5 rondes winnend afgesloten door Bende Benukt, op de voet gevolgd door VV Groen Wit en CV Simpel. 
Ook CV Aogse Hopkes, CV Steekje Los, de Schutters, CV Stiekeum tôg, oudercommissie de Eerste Rith, Isenburg de Luxe team 2 en Dreef op Dreef wisten door te dringen tot de finale. 

In de finalerondes werd het steeds duidelijker dat het met name om drie teams ging die voor de hoofdprijs in aanmerking zouden komen: Bende Benukt, de Schutters en Aogse Hopkes. Al kon Isenburg ook nog aardig volgen. 

Zou het Bende Benukt lukken om volgend jaar een lustrum-feestje te vieren? Dat gaan we pas volgend jaar weer zien. Vooralsnog was dit een uiterst geslaagde avond. Een avond waarop weer duidelijk te zien was dat er een grote verbinding is tussen de vele verenigingen die ons dorp in Breda rijk is. 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter