Open dag Princenhaags museum goed bezocht

0

Zaterdagmiddag 25 november was er de open dag van het Princenhaags Museum, de nieuwsgierige onder ons konden een kijkje komen nemen in het nieuwe museumgebouw. Het was de moeite waard, achter het reeds bestaande gebouw is een een mooie open extra zaal toegevoegd met een witte heldere uitstraling. In deze ruimte zal tweemaal per jaar een wisseltentoonstelling plaats vinden. De eerste 16 weken van het jaar en de laatste 16 weken van het jaar. In de tussenliggende periode is de zaal beschikbaar voor allerlei Princenhaags gerelateerde exposities of lezingen. Vanaf januari begint de eerste tentoonstelling. De komende tijd staat vooral in het teken van de verhuizing van het oude naar het nieuwe gebouw. Het is dan ook de bedoeling dat de voorste vertrek van het museum ingericht gaat worden als permanente tentoonstellingsruimte. Terwijl boven het archief wordt ondergebracht. Ondertussen is er samenwerking gezocht met het Bredaas Stadsarchief om het archief te digitaliseren en beschikbaar te stellen voor iedereen. Vraag vanuit het museum is dan ook mocht u nog bijzonder materiaal in u bezit hebben wat betrekking heeft op Princenhage, aarzel dan niet en neem contact op met het Princenhaags Museum. Het zou zonde zijn als bijzonder materiaal verloren gaat.

    

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter