Drie nieuwe joffers aan de zijde van Babbelonius

0

Dat Babbelonius voor zijn derde en tevens laatste ambtstermijn tevoorschijn kwam, was voor niemand een verrassing. De vraag was meer: Wie zouden toch de nieuwe joffers zijn. We hadden al gehoord dat het er voor het eerst in de geschiedenis drie zouden zijn. En dus kwamen er drie motoren de Haagsemarkt opgereden die de nieuwe joffers achterop vervoerden.

Wie zijn de nieuwe joffers in een notendop?
Yara Huijbregts is 20 jaar en studeert Communicatie, Multimedia en Design aan Avans. Op het eerste gezicht lijkt Yara een vreemde eend in de bijt omdat ze in Wagenberg woont. Hoe kom je dan hier in ’t Aogje terecht? “Mijn hele familie woont hier in Princenhage, behalve mijn vader en moeder, die wonen in Wagenberg. Ik vier al mijn hele leven carnaval in Princenhage, al vanaf dat ik baby was, het is hier ook zoveel leuker dan in Wagenberg!

“Wietske Bulkmans is geboren en getogen in ’t Aogje. Elk jaar viert ze carnaval in ’t Aogje. Wietske is met 18 jaar de jongste van de drie. Wietske zit in 6 VWO op het OLV.

Eline Smits maakt het drietal compleet. Ze is niet bepaald een onbekende in Princenhage. Eline is 23 jaar. Vorig jaar heeft ze haar Bachelor afgerond en heeft nu een tussenjaar. Eline viert al jaren carnaval in Princenhage. Ze had zelfs een eigen carnavalsclub De Hyacintjes. Eline zit ook bij Alles Zakt. “Dat blijf ik gewoon doen hoor!”.

Waarom eigenlijk drie joffers?
“Vanwege het studeren is het wel handig, we hebben zo een betere back-up. We hebben zelf een schema gemaakt. We kregen het carnavalsschema van de C.C. en hebben zelf een indeling gemaakt. Bij sommige activiteiten wilden we er wel graag alle drie zijn, maar in goed overleg hebben we toch alles kunnen verdelen.”.

Hoe word je eigenlijk joffer?
Eline geeft meteen aan dat ze is gevraagd door bestuurslid Dennis Nuitermans. “Toen ben ik er over gaan nadenken en later vroegen ze me weer. Ik heb toen ja gezegd.” Wietske en Yara hebben allebei een sollicitatiebrief naar de C.C. gestuurd. Zowel Yara als Wietske werd dus uitgekozen door de commissie protocol. Alle drie de joffers geven vervolgens aan: “Ik heb altijd al joffer willen worden”.

Alle drie de meiden geven ook aan bij de bekendmaking enorm zenuwachtig te zijn geweest, maar achteraf was het een geweldige ervaring. Ze hebben er alle drie ongekend veel zin in en staan te popelen om een geweldig carnavalsseizoen te hebben. Alle drie willen ze graag hun enthousiasme overbrengen, de zaal opzwepen en de prins ondersteunen en aanvullen. Met deze joffers gaat dat helemaal goed komen, dat hebben ze vorig weekend al bewezen.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter