Open dag bij Zuylen op zaterdag 2 september

0

In samenwerking met Architectenbureau Baudoin van Alphen en Aannemer Drijvers BV durfde Zuylen het aan om in 2016 te starten met een gigantisch project, een verbouwing van het gebouw aan de Tuinzigtlaan. En nu deze metamorfose klaar is, opent Zuylen op zaterdag 2 september van 10.00 uur tot 16.00 uur haar deuren.

Om afscheid te kunnen nemen, moet er een ruimte en omgeving zijn om te kunnen bezinnen, om uit de hectiek van alledag te kunnen stappen en om te kunnen verstillen. Rust en natuur zijn daarbij van groot belang. Het begon allemaal met een brainstormsessie. Samen met haar voltallige personeel is Zuylen gedachten gaan uitwisselen over een beeld van ‘Zuylen 2020’. In samenwerking met een Architectenbureau ontstaan er prachtige plannen. In eerste instantie op papier. Maar nu, vele maanden later, zijn deze plannen daadwerkelijk gerealiseerd. Bijzonder daarbij te melden is dat één van de medewerksters van Zuylen crematorium, afgestudeerd architecte Angela Vergouwen, het bouwproject mee heeft geleid.

Sfeer en intimiteit

Er is ontzettend hard gewerkt. Er is drastisch verbouwd, dus dat betekent slopen en weer opbouwen. En dat gaat gepaard met rotzooi, lawaai en stof. Er is altijd zo optimaal mogelijk naar gestreefd om de bezoeker daar zo min mogelijk hinder van te laten ondervinden. Dit heeft een enorme flexibele en creatieve inzet en instelling gevraagd van zowel het personeel van Zuylen alsook van de aannemer. Het gebouw aan de Tuinzigtlaan is onherkenbaar en dat begint al bij de entree. Deze bevindt zich niet meer aan het parkeerterrein. Voortaan gaat de bezoeker de grote poort naar het begraafpark door en ervaart daardoor direct een andere sfeer, een moment om tot zichzelf te komen. Via een mooi aangelegde looproute begeeft u zich door het groen naar de ingang van Aula Brabant. Daar aangekomen is de ontvangst sereen, intiem en tegelijkertijd ruimtelijk. Er is letterlijk en figuurlijk verbinding om ruimte te nemen om te mogen verstillen, waardoor een sfeer ontstaat om afscheid te kunnen nemen.

Open deuren 2 september

De verbouwing was drastisch en het voelt alsof er een nieuw gebouw wordt binnengestapt. Misschien bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze metamorfose of naar alles wat er zich afspeelt achter de schermen van Zuylen. Op zaterdag 2 september opent Zuylen haar deuren en komt u alles te weten tijdens de open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. U bent van harte welkom om te komen kijken naar Aula Brabant of de sfeer te proeven van het nieuwe Grand-café. Ook kunt u een bezoek brengen aan het crematorium, het mortuarium of de begraafplaats. Zuylen laat zich van alle kanten zien op deze dag en zet al haar deuren open.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter