Princenhaags Museum zondag 10 september open

0

Princenhaags Museum zondag 10 september van 12.00 tot 17.00 uur open. Laatste deel van het drieluik over ‘Hoe leuk is Princenhage dan wel!’

Op de Open Monumentendag 2017 opent in het Princenhaags Museum het laatste deel van het drieluik over “hoe leuk het dan wel is” in Princenhage. Het museum heeft zo een heel jaar lang aandacht besteed aan de vele initiatieven die er na de opheffing van de gemeente Princenhage in 1942 zijn ontstaan. Deze initiatieven dragen ertoe bij dat Princenhagenaars nog steeds vinden dat ze in een dorp wonen. De laatste drie maanden is er bijzondere aandacht voor recentere initiatieven zoals de Kerststal en Princenhage Fonkelt. Het laatstgenoemde beleeft dit jaar zijn vijfde editie. Daarnaast brengen we de Vredeskapel in beeld, mede omdat Princenhage in oktober 1944 werd bevrijd. De inmiddels opgeheven siervogelvereniging SIVO en de KVO krijgen ook nog een plaatsje. Sociaal cultureel centrum De Koe  is sind de opening in 1984 niet meer weg te denken uit Princenhage. Daarom wordt ook deze in de schijnwerpers gezet.

In verband met Open Monumentendag is het museum op zondag 10 september van 12.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Vervolgens is deze tentoonstelling nog te zien op zondag 8 oktober en zondag 12 november. Daarna sluit het museum haar deuren, gaat inpakken en verhuizen. Op 13 januari 2018 is de opening van het nieuwe Princenhaags Museum gepland.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter