Werkzaamheden Princenhagelaan gestart

0

Van 28 juli  (20.00 uur) tot en met 27 augustus wordt er gewerkt aan de Princenhagelaan en kruising met Graaf Engelbertlaan. Dit zorgt voor veel omleidingen en extra verkeersdruk in en om Princenhage.

De ontwikkeling van het bedrijventerrein Rithmeesterpark en de toenemende verkeersdruk vragen om een grotere capaciteit van de Princenhagelaan. Daarom komt er een extra uitvoegstrook bij de kruising met de Rithsestraat en de Graaf Engelbertlaan. Ook  worden de verkeerslichten vernieuwd op de kruisingen Graaf Engelbertlaan – Princenhagelaan en Rithsestraat – Princenhagelaan.  Zo wil de gemeente de doorstroming op de Princenhagelaan en de zuidelijke rondweg verbeteren.

Het werk gebeurt in 2 fasen. Fase 1: 28 juli tot en met 18 augustus. Aanpak van de hele Princenhagelaan inclusief noordelijk deel kruising Princenhagelaan – Graaf Engelbertlaan. Deze is dan afgesloten voor alle verkeer vanaf de eerste afrit naar het Rithmeesterpark  tot aan de Graaf Engelbertlaan. Verkeer komende vanaf de A16 kan wel richting zuidelijke rondweg, echter niet de Princenhagelaan op en wordt omgeleid.

Ter hoogte van de kruising met de Rithsestraat is oversteken voor fietsverkeer altijd mogelijk. De bus gebruikt deze kruising ook als omleidingsroute.

Fase 2: 18 augustus tot en met 27 augustus. Er wordt gewerkt aan de kruising Princenhagelaan – Graaf Engelbertlaan. De omleidingen van fase 1 blijven actief. Daarnaast is van 18 augustus tot en met 27 augustus (fase 2) verkeer richting Effen/Rijsbergen vanuit alle richtingen bij het kruispunt Graaf Engelbertlaan – Princenhagelaan niet mogelijk en wordt omgeleid.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter