ROES jeugd straalt met hun musical “FEEM!”

0

Zaterdag 24 juni gaf Stichting Muziektheater ROES in De Koe twee optredens en sloot hiermee het seizoen 2016-2017 af.

In de middag was het de beurt aan ROES Kids Prinsenbeek & Breda. Deze kinderen hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan twee geweldige voorstellingen, nl. “Klas 2030” en “Sloddervos”. In beide voorstellingen zijn door de kinderen eigen scènes bedacht.

In de avond was het podium voor ROES Jeugd met hun voorstelling “FEEM!” Het verhaal is afgeleid van het bekende verhaal van Fame! Een groep talentvolle studenten die het zwaar hebben op school. Ze worden begeleid door de leraren en helpen elkaar om hun droom waar te maken. Ze doen er alles aan om de beste te worden en om het diploma te halen. In deze periode ontstaan er onderling conflicten en er worden ook vriendschappen gesloten. Uiteindelijk slaagt iedereen voor de opleiding en iedereen komt goed terecht. In de musical kwamen alle disciplines aan bod: zang, dans en acteren en dat allemaal ook nog gecombineerd.

De groep ROES Jeugd bestaat jongens en meisjes in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar. Dat er bijzondere talenten bijzitten mag zeker gezegd worden. De diverse liedjes die voorbij kwamen werden zuiver gezongen. Ook het acteerwerk was erg goed, vooral in de komische scènes. Want hoe oefen je een zoenscene als je niet wilt zoenen met een vreemde jongen of wat doe je als je haren stro worden als je zenuwachtig bent? ROES volwassen krijgt nog een hele kluif om ROES Jeugd te overtreffen. De volwassen spelen in november hun grappige, gevoelige en sexy musical “Wat zien ik”. Ook deze voorstelling wordt gegeven in De Koe namelijk op zaterdag 4 november.

191

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter