Tweedride veroverde Princenhage

1

Na in de Boschstraat bij KAMU aan de tocht te zijn begonnen, fietsten de deelnemers aan de Tweedride naar de Zeven Heuveltjes om daar te lunchen. Vandaar ging de tocht naar Princenhage, waar Eric Erkelens van La Barrique de honderd deelnemers trakteerde op een gin/tonic.

Nostalgie ten top!, ik kan het niet anders noemen. Je waande je in een filmisch decor uit vroeger tijden.
De deelnemers kwamen op oude fietsen, geheel in stijl gekleed, de Haagsemarkt op rijden. “Geheel in stijl is de voorwaarde om deel te nemen”, aldus initiatiefnemer Peter van der Blom. “In samenwerking met Peter Jeucken van de gemeente Breda en anderen, waaronder Eric Erkelens, hebben we het evenement naar Breda kunnen halen.
Twee keer per jaar houden we deze tocht. Je ziet de jaren twintig, veertig en zestig qua kledingstijl en uitrusting voorbij komen.
Het is een gemêleerd gezelschap, waaraan niet alleen Nederlanders, maar ook Amerikanen, Duitsers, Engelsen en Fransen deelnemen. Een liefhebber komt zelfs uit Sint Petersburg.
Via de website www.tweedride.nl en Facebook kunnen mensen zich inschrijven. Vanaf de eerste Tweedride, die in Rotterdam gehouden werd, is deze een succes gebleken.

Wij vinden het een hele eer om in Princenhage door Eric Erkelens verwelkomd te worden met een heerlijke gin/tonic van het merk Loopuyt, een gin die sinds twee jaar in Schiedam vervaardigd wordt. De Tweedride wordt tweemaal per jaar gehouden.  In juli wordt deze in Valkenburg gehouden, dus mocht u ons gemist hebben dan kunt u daar alsnog de Tweedride meemaken”.
(alle afbeeldingen: @Armin Floren)

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Alexandra op

    Wat ongelofelijk leuk om te zien! Heel jammer dat ik er zelf niet bij kon zijn! Maar fijn dat er zoveel foto’s zijn. Dank voor de rapportage ?❤ zeer gewaardeerd.

Laat een reactie achter