Op Tweede Pinksterdag naar Beleef de Rith

0

Onder deze noemer organiseert een zestal agrarische bedrijven een open dag op 2e Pinksterdag, maandag 5 juni. Het is dé uitgelezen kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij deze bedrijven.

Aardbeien en zomerfruit Angela en René van Haperen
Dit bedrijf vindt u op op de Rithsestraat 128. René en Angela sparen kosten noch moeite  om hun bedrijf te laten zien. Je kunt er voor een heel zacht prijsje zelf aardbeien plukken, gratis snoepen van aardbeien met een chocoladefontein, door de kassen lopen en langs de diverse soorten zomerfruit wandelen.

Kersenkwekerij de Lieshof
Hier staan de kassen vol  met overheerlijke kersen. Ook hier volop vermaak zoals een springkussen en een welkomstkers. Het personeel geeft interessante uitleg. Liesstraat 97

IJsboerderij en melkveebedrijf de Heidehoeve.
Ongetwijfeld de favoriete stop van de kinderen. Het loont hier de moeite om rond te snuffelen en te zien hoe de koeien in dit moderne bedrijf (gemolken door een robot) alle ruimte hebben. Het ijs wordt er bereid van de verse onbewerkte melk van de eigen koeien. Hoge Bremweg 33.

Aperge- en wijnboerderij de Santspuy
Hier kun je zien hoe de asperges worden verwerkt en is er interessante uitleg over het proces van wijnbereiding. Blijft leuk om te zien hoe de druifjes voor een heerlijk wijntje ook in Nederland groeien. Het resultaat kun je ook proeven: voor een klein prijsje kun je op het terras genieten van een likeurtje of een flink glas witte wijn. En dus zal het even oppeppen zijn voor de volgende stop. Zandspui 45

Melkveebedrijf de kleine Meren
Op dit mooie bedrijf kun je de omstreeks 50 melkkoeien en 40 stuks jongvee bekijken. Verse melk is daar volop te koop. Hellegatsweg 31

De Menmoerhoeve
Aan de rand van natuurgebied de Pannenhoef vind je de Menmoerhoeve. Hier is van alles te beleven zoals een kleine camping en je kunt er boerengolf spelen. Er is een fietscafé waar je kunt eten en drinken. De Menmoerhoeve geeft mensen met een beperking een nuttige dagbesteding. Voor de kleinsten is er een kinderboerderij met speeltuin. Er is tevens een groentetuin. Zundertseweg 66.

De route vindt u op www.beleefderith.nl

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter