Tweedride doet Princenhage aan

0

Zondag 28 mei is de Bredase editie van de Tweedride. Na succesvolle eerdere edities in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam komt de bonte stoet van goedgeklede en vaak besnorde mannen en elegant geklede dames op de fiets naar Breda. Rond half drie arriveert het gezelschap op de Haagsemarkt, alwaar zij een stop maken bij La Barrique en Don Qui-John.

De Tweedride is in 2009 ontstaan in Londen, het hart van de klassieke herenmode. Liefde voor het kleermakersvak, de mooiste tweeds en passende oude fietsen met bijbehorende nostalgische accessoires zorgden voor een gemêleerd gezelschap dat zich al theedrinkend door de stad begaf. Inmiddels worden overal ter wereld soortgelijke ‘rides’en ‘runs’ georganiseerd.

De Tweedride start om 13.00 uur in de bij KAMU in de Boschstraat om via het Ginneken, waar wordt geluncht, naar Princenhage te fietsen. Ongetwijfeld gaat dat veel bekijks krijgen. Zo’n 100 deelnemers zullen rond half drie op de Haagsemarkt arriveren. Erik Erkelens van La Barrique is enthousiast: “Het belooft een spektakel te worden! Stel je eens voor: de Haagsemarkt vol met mensen in nostalgische uitdossingen, geheel volgens de oude Engelse tradities gekleed.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter