Vrijmarkt Princenhage 2017

0

Wat begon als klein Vrijmarktje in het kader van de Torenhaanfeesten in 1992 is uitgegroeid tot een evenement van jewelste. 
Inmiddels trekt de Vrijmarkt Princenhage zo’n 25000 à 30000 bezoekers die slenterend langs de ongeveer 600 kramen proberen iets leuks te kopen. Zo laat een bekende van me meteen trots zien, dat hij een oud Leffe bierglas op de kop heeft getikt voor een prikkie. 
Rinie van der Linden probeert me een foeilelijke lamp te verkopen. “Sorry Rinie: dat gaat écht te ver om zoiets in je huis te plaatsen, ik denk er nog even over na”. Als ik een half uurtje later weer langs zijn kraam kom heeft hij de lamp tóch verkocht. Knap staaltje verkoopkunst.
Hier en daar zie ik blije kindergezichten dat ze eindelijk hun spinner scoren. Je krijgt wel een beetje last van je rug van dat gesjok, maar de sfeer is perfect. Er is veel ons- kent – ons te bespeuren, als is er ook een hoop volluk wat je normaal niet waarneemt in Princenhage. Een Marokkaanse man  probeert af te pingelen op een dartboard. Volgens de verkoper moet ie €3.- opbrengen, maar de man probeert het voor € 1,-. Dat accepteert de verkoper niet, NO DEAL. Het ballonnenvrouwtje staat natuurlijk ook weer op het Esserplein
Overal waar je kijkt zijn er prachtige tafereeltjes te ontdekken van kopen en verkopen, hier en daar even lekker bijkletsen en struinen langs een hoop zooi of nét dat ene ding waar je naar op zoek was. 

De Vrijmarkt wordt georganiseerd door Jan Hemmers van het Bier Reclamemuseum en Peter Remie. Jan zag er in zijn prachtige café tevreden uit. Peter Remie, clubicoon van NAC zal een extra goede middag hebben gehad door de winst van NAC. 
Het weer was perfect en dat trok weer een mensenmassa van jewelste. 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter