Nieuwe schooltijden Sinte Maerte nog geen gelopen race

1

Op 31 maart deden we bericht van de nieuwe schooltijden op basisschool Sinte Maerte. Veel lezers dachten dat het hier om een 1 april grap ging maar dat was het zeker niet. Toch is het doorgaan van de nieuwe schooltijden en de groepen 1 altijd vrij op vrijdag nog maar de vraag. De medezeggenschapsraad heeft de plannen op 6 maart jl. goedgekeurd maar na het inwinnen van juridisch advies, blijkt dat iedere ouder/verzorger de gelegenheid moet hebben om zich uit te spreken over de voorgenomen besluiten. Naast een instemming van de MR is tevens een voorafgaande raadpleging van ouders/verzorgers vereist.

Deze raadpleging onder de ouders/verzorgers loopt op dit moment. Op basis van de uitslag zal de MR opnieuw een standpunt moeten innemen als beide voorstellen opnieuw worden voorgelegd in de vergadering van woensdag 24 mei. De argumenten om de groepen 1 iedere vrijdag vrij te geven is dat er dan een extra groep 3 samengesteld kan worden en er ruimte is voor onder andere plusklasactiviteiten. In verband met de bezuinigingen bij INOS is er budgettair geen geld voor een extra groep 3. Het aanpassen van de schooltijden, 15 minuten eerder beginnen, 15 minuten kortere lunch pauze en 30 minuten eerder stoppen zou recht doen aan de wensen van ouders die naar voren zijn gekomen met het onderzoek naar een continurooster. Als de lessen om 15.00 uur stoppen geeft dit de leraren meer tijd voor onderwijsplanning, overleg, evaluatie en analyse.

Het voorstel voor de nieuwe schooltijden vanaf het schooljaar 2017-2018:
ma, di, do en vr 08:30 tot 12:00 en 13:00 tot 15:00 uur
wo 08:30 tot 12:00

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. De middagpauze met 15 min inkorten is nog meer haasten dan het nu al is tussen de middag.
    Je wordt eigenlijk gedwongen om je kinderen te laten overblijven! Daarbij loopt het nogal in de papieren (kober blijft zelfde prijs vragen voor 15 min minder!? Zo ook voor vso) Voor ons met 3 kinderen betekent het op basis v 4 dagen per week, 40 weken per jaar €1300 euro per jaar aan overblijfkosten!!
    Oja voor het 1/2 uur bso extra ‘s middags rekent kober wel extra kosten!

Laat een reactie achter