Muurschildering Aogse Markt overgedragen

0

Donderdag 18 mei om 20.15 uur werd de muurschildering van de hand van landschapsschilder Frans van Veen aan de zijgevel van de Aogse Markt ‘overgedragen’, oftewel ‘geschonken’ aan de Princenhaagse bevolking. Tevoren werd aan de genodigden in het voormalige raadhuis door Rini van der Linden, voorzitter van de Stichting 75 jaar dorp in Breda, een toelichting gegeven over dit gebeuren. “Na de grandioze opening van het jaar 2017 bij het traditionele nieuwjaarsconcert, beleefden we afgelopen zondag bij Princenhage in beweging weer een nieuw hoogtepunt. Omdat we als stichting graag wat na laten aan de Princenhaagse bevolking ontstond het idee om aan te haken bij het Bredase initiatief Blind Walls Gallery, die in Breda op diverse plaatsen prachtige –veelal historische- muren door kunstenaars liet beschilderen. In Princenhage werd daarvoor ‘onze’ Frans van Veen benaderd.

De heer Arie Roobol vertelde blij te zijn met het initiatief en kon zich vinden in de financiële bijdrage van het coöperatiefonds van de Rabobank, al was die niet voldoende om de kosten te dekken. “En zo mocht ik dan toch nog meedoen om als bijwagen voor hoofdsponsor Rabobank te fungeren. En daar ben ik eigenlijk best wel blij mee. Bovendien vind ik het een aanwinst voor mijn pand”.

Frans van Veen: “Ik heb met veel enthousiasme aan dit project gewerkt. Het was voor mij een uitdaging om de Haagse Dijk op de zijgevel van de Aogse Markt te projecteren. Een werk van 5 bij 10 meter is bepaald geen sinecure, maar het uitwerken was één groot feest. Ik heb veel positieve reacties gekregen en voor degenen die niet zo enthousiast reageerden zou ik zeggen kom eens naar mijn atelier, dan leg ik uit hoe mijn schilderijen tot stand komen en gegarandeerd, je bent zo om!”.

Blind Walls Gallery – Frans van Veen

Stichting Princenhage, Dorp in Breda nodigde Frans van Veen uit om de eerste Blind Walls Gallery-schildering in Princenhage te maken. In zijn eigen stijl creëerde hij een schildering van de Haagse Dijk op de zijgevel van de Aogse Markt. Dit alles om te herdenken dat Princenhage 75 jaar geleden is ingelijfd door de Gemeente Breda. Bekijk hieronder hoe de schildering tot stand is gekomen.#blindwalls #princenhage #breda #mural #streetart

Geplaatst door Blind Walls Gallery op vrijdag 19 mei 2017

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter