Princenhage in beweging: het volledige programma

0

Op zondag 14 mei komt heel Princenhage in beweging onder de noemer “Princenhage in beweging”.  Dit alles in het kader van “Princenhage, 75 jaar Dorp in Breda”.

Hardlopen en wandelen van Markt tot Markt
De avondvierdaagse en de Tien van ’t Aogje hebben de handen ineengeslagen om een mooi evenement te organiseren.
’s Morgens kan men naar hartenlust wandelen en hardlopen van de Haagsemarkt naar de Grote Markt….en weer terug. De route is ongeveer 7500 meter.
Inschrijven kan via de site www.detienvantaogje.nl of voor de start van zowel hardloopwedstrijd als wandeltocht.

Bewegen met alle Princenhaagse sportverenigingen
Vanaf 12.30u zullen de Princenhaagse sportverenigingen zich presenteren. Het is met name voor de kinderen leuk, omdat zij kennis kunnen maken met de vele sporten die je in Princenhage kunt beoefenen.
Op de Haagsemarkt verschijnt een podium waarop gedanst gaat worden bij balletschool Nana Vanderpluym. Zij laten deze dag twee dansjes zien, ze worden gedanst door een aantal kinderen uit verschillende balletgroepen. Ze hebben de twee dansjes eenvoudig gehouden zodat iedereen op de Haagsemarkt mee kan doen!

Ook zal Doskonale op het podium optreden, op hun stand hebben zij bovendien een leuke prijsvraag waar men de enige echte Doskonale USB stick kan winnen. Doskonale houdt naast demonstraties ook een soort inloopmiddag waarbij ze op het podium wat dingen aanleren. De allerkleinsten kunnen een diploma krijgen.
Op de parkeerplaats achter de Aogse Markt zal Barons Basketbal Breda een basketbalveld maken waar diverse potjes gespeeld kunnen worden. Er zullen ook demonstraties gegeven worden.
In de tuin van de Martinuskerk zal Scouting St. Martinus een klimtoren bouwen, waar je vanaf kunt glijden, aan een kabelbaan.

Op de Dorpswei vinden de meeste sporten plaats. Zo laat Badminton Club Princenhage je graag zien hoe supersnel en boeiend deze sport is. Dat doen ze door je op een speelse manier te laten ervaren wat je zoal kunt doen met een shuttle. Bij VC ’t Aogje kan je een mini-toernooitje 3 tegen 3 volleybal spelen. Deze wedstrijdjes duren ongeveer 5 minuten. De wedstrijdleiding is in handen van Paul van Rijthoven.

Groen-Wit komt met een  pannaveldje, waar je je techniek kunt laten zien. Sportvereniging FIER gaat een afdeling tafeltennis opstarten en wil op deze middag zoveel mogelijk belangstellenden kennis laten maken met  tafeltennis. Fier komt ook met een opblaasbare baan, waarop diverse turnmogelijkheden gedemonstreerd worden. Tennispark Princenhage laat je diverse behendigheden met een tennisracket doen. De jeu-de-boul vereniging speelt een thuiswedstrijd, want zij beoefenen hun sport al jaren op de Dorpswei. Leuk om ook daar eens kennis mee te maken.

Op de Haagsemarkt zal een informatiemarkt zijn, waar je bij de diverse verenigingen informatie kunt krijgen. Een en ander duurt tot 17.00u

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Nouwens Transport Breda, want ook Nouwens Transport is altijd in beweging.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter