Muurschilderij zijkant Aogse Markt van start

0

Frans van Veen is vandaag begonnen aan het immense schilderij op de zijgevel van de Aogse Markt.
“Er zijn heel wat voorbereidingen aan vooraf gegaan. Zo heb ik eerst op papier het schilderij op schaal verdeeld in 24 vakken. Het schilderij op de zijgevel wordt zo’n 50 vierkante meter (vijf hoog en 10 breed, met vanzelfsprekend de ramen als uitsparingen. Dit is voor mij een grote uitdaging, waar ik overigens met veel plezier aan zal werken. Hopelijk blijft het weer goed, des te sneller zult u het werk kunnen zien. Als u enig idee wilt hebben hoe het er uit komt te zien, dan ziet u een voorproefje in de etalage van de HEMA”, aldus een enthousiaste Frans.

Het schilderij kon er komen omdat de stichting Princenhage, dorp in Breda hiertoe het initiatief nam. Deze stichting heeft een behoorlijke bijdrage gekregen van het RABO coöperatiefonds. Ook de stichting Blind Walls draagt bij aan het schilderij. En dan nog was er een behoorlijk bedrag benodigd welke is geschonken door de heer Arie Roobol. 

Afhankelijk van de weersomstandigheden nemen de werkzaamheden ongeveer één week in beslag, met uitloop naar volgende week. 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter