Windmolens langs de A16

0

Gisterenavond werden de bezoekers van de Algemene Vergadering van de Dorpsraad Princenhage o.a  geïnformeerd over de windmolens die ergens langs de A16 geplaatst gaan worden. Een van de bezoekers van de Algemene Vergadering maakte alvast een skyline van Princenhage voor op de voorkant van het Wijkblad Princenhage. Tja wat kunnen we er van zeggen, ze worden inderdaad wel heel hoog. Hieronder leest u het artikel uit het Wijkblad van 23 maart over de windmolens en de verdere gang van zaken.

Windmolens langs de A16

De provincie heeft de opdracht om windmolens te realiseren langs de A16, ergens van grensovergang Hazeldonk tot aan de Moerdijkbrug. Het is nu natuurlijk de vraag wáár de windmolens komen. Er is al een flink aantal bijeenkomsten hierover geweest en de Dorpsraad Princenhage is hier nadrukkelijk bij betrokken. De Dorpsraad is bij die bijeenkomsten geweest en heeft voorkeuren aangegeven. Er zijn nu nog 24 varianten over waaruit een keus moet worden gemaakt.

In één van die varianten komt plaatsing van windmolens bij Princenhage in beeld.

Informatiebijeenkomst

De provincie nodigt mensen van harte uit voor een inloopavond waarop u in een tentoonstelling kunt zien hoe de 24 varianten eruit zien. Er zijn tevens een aantal kennissessies waarbij u informatie kunt krijgen over windenergie. Daarna kunt u ook nog uw mening geven. Deze avond is op 30 maart in de Koutershof in Rijsbergen tussen 19.00 uur en 21.30 uur.

Informatie ALV van de Dorpsraad op donderdag 23 maart

Op uitnodiging van de Dorpsraad Princenhage kunt u zich op donderdag 23 maart al laten informeren over de windmolens en de varianten die er nu nog zijn. Er zijn mensen en deskundigen van de provincie uitgenodigd die u de verschillende varianten zullen laten zien. Er is natuurlijk ook ruimte voor het stellen van vragen.

Na alle informatie die u heeft gehad kunt u op 11 en 12 april uw mening geven tussen 16.00 uur en 18.00 uur bij het projectbureau Windenergie A-16 op Princenhagelaan 1 a1 naast hotel Princeville.

Rond de zomer bepaalt de stuurgroep de voorkeurslocaties. Het projectteam is daar om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Molenbiotoop

De voorkeursplaats die de Dorpsraad Princenhage heeft aangegeven, evenals wijkraad Buitengebied en Prinsenbeek, is bij de Moerdijk. De Dorpsraad heeft er tevens op gewezen dat er in Princenhage sprake is van een molenbiotoop. Dat is de omgeving waarin een molen functioneert. Ofschoon de molen nu niet draait, is het natuurlijk niet uitgesloten dat dit in de  toekomst wél gebeurt.
De kans lijkt vrij klein dat er bij Princenhage windmolens worden geplaatst, maar wat uw mening ook is: laat uw stem horen.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter