Bomvolle markt voor Sinterklaas

0

Er gaat bijna geen dag voorbij of er wordt op dit moment in de media gesproken over het Sinterklaasfeest. Van deze hele discussie was op zondag 27 november op de Haagsemarkt niets te merken. Het was een grote verbroedering van jong tot oud. Het leek wel of het hele dorps was uitgelopen om de Sint te ontvangen.

Terwijl de Sint vanaf Princenhof vertrok richting de Haagsemarkt verzamelden de kinderen met hun ouders zich al op de markt. Het weer was prachtig en door het oefenen van de liedjes en dansjes, met de Beat-pieten, moest er hier en daar een zweetdruppeltje worden weggewreven. Gelukkig liet Sinterklaas niet lang op zich wachten en hij nam ruim de tijd om zoveel mogelijk kinderen een hand te geven. Op het bordes sprak Sinterklaas de mensenmassa toe: “Het is weer een groot feest om ook dit jaar Princenhage aan te doen en ik hoop dat het kinderfeest in deze vorm zonder discussie verder gevierd kan worden”.

Na het onthaal op de Haagsemarkt ging de stoet naar De Koe waar de OVP in de Rabozaal een kindermiddag had georganiseerd. Hier konden de kinderen genieten van een toneelstukje, zingen, dansen en nam Sinterklaas nog ruim de tijd voor de kinderen. Met tenslotte een leuk cadeautje kwam een einde aan het bezoek van Sinterklaas aan Princenhage.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter