Sinterklaas zondag 27-11 in Princenhage

0

Op de tweede zondag voor 5 december doet Sint Nicolaas als sinds mensenheugenis ’t Aogje aan. Dit jaar valt dit heuglijk feit op aanstaande zondag 27 november. Zoals gebruikelijk vertrekt de stoet omstreeks 12:30 vanaf het Princenhof via de Nieuwe Heilaarstraat richting de Haagse Markt. Daar zal net als vorig jaar de enige echte Beat Piet het publiek alvast warm dansen met vrolijke muziek en dans pieten, zodat iedereen in topvorm is als de Sint om 13:00 uur op de Markt arriveert.

Zoals gebruikelijk zal de Sint bij aankomst voor het raadhuis de tijd nemen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten en hun mooie tekeningen in ontvangst te nemen. Net als andere jaren wordt de stoet begeleid door het Sinterklaasorkest, dat met hulp van enthousiaste muzikanten uit de diverse Princenhaagse carnavalsbandjes sinterklaasliedjes ten gehore zal brengen. Sinterklaas heeft ons toegezegd dat er vele grote en kleine Pieten mee zullen lopen, fietsen, skaten en steppen. En natuurlijk zal de unieke Sintmobiel met Pietjeswagen niet in de stoet ontbreken.

De feestelijke stoet komt na het marktprogramma via de Liesbosstraat en Doelenstraat nog een keer over de Haagsemarkt, waarna we door de Dreef rechtsaf de Doelen ingaan om daarna verder over de Leerlooierstraat en via de Zadelmakerstraat te eindigen bij De Koe. Alle ouders en kinderen worden uitgenodigd om in deze optocht mee te lopen en Sinterklaas de weg te wijzen naar de Koe.

Daar organiseert de Ondernemers Vereniging Princenhage namelijk vanaf 14:00 uur een Sinterklaasmiddag voor kinderen tot en met 8 jaar. De ouders worden ondertussen opgevangen met een natje en een droogje in de Vlaamse Schuur. De toegangskaarten voor deze middag zullen op de basisscholen in Princenhage worden uitgedeeld.  Mocht je nog geen kaarten hebben ontvangen, dan kun je hiervoor ook altijd terecht bij drogisterij Brocks.

Zoals elk jaar heeft het Sint Nicolaas Comité weer een succesvol beroep kunnen doen op de ondernemers en donateurs uit Princenhage en omgeving om de intocht van Sinterklaas te mogelijk te maken. Ook u kunt een bijdrage leveren door iets te geven aan een van de Pieten die zaterdag voor de optocht rondom de supermarkten zullen collecteren. U herkent deze Pieten aan het logo van het Sint Nicolaas Comité op de collectebus en strooigoedtas.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter