Wilde achtervolging scooterrijder door Princenhage

0

Op donderdag 27 oktober tussen 14.00 en 21.00 uur hield de politie een standaard controle voor overlast en verkeersovertredingen op diverse plaatsen in de Breda. Onder andere op de Lunetstraat, Mastbosstraat, Haagweg en op de Rijsbergseweg werden standaard controles gehouden.

Bij een van de controles, rond 20:25, negeerde een scooterrijder een stopteken van een agent en ging er vandoor. Na een achtervolging werden hij en een tweede verdachte (18 en 16) aangehouden. Een achtervolging in de wijk Princenhage volgde. De scooter reed met zeer hoge snelheid over de Ettensebaan en werd door meerdere politie-eenheden gevolgd. De bestuurder maakte meerdere verkeersovertredingen en reed de Zuilenstraat in. In de het Fort gleden de scooterrijder en de bijrijder onderuit. De scooterrijder stapte snel weer op zijn scooter en negeerde een bevel van één van de agenten om te stoppen. Hij gaf gas en reed recht op de agent af. De agent kon ternauwernood wegstappen. Wel greep hij in het voorbijrijden de bestuurder bij zijn jas en trok hem van de scooter. Daarna zijn hij en de bijrijder aangehouden. De bestuurder had geen rijbewijs. Beide mannen zijn ingesloten in het cellencomplex.

Verder werden er bij de controles twee brommers in beslag genomen vanwege het rijden zonder rijbewijs en werd een gebruikershoeveelheid hennep in beslag genomen. Er is op verschillende bekende locaties gecontroleerd op overlast van drugsgebruikers en overlast gevende jeugd. Daar werden geen aanhoudingen verricht. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor:

het rijden door rood licht (2x)

rijden zonder rijbewijs (2x)

Onnodig claxonneren (2x)

Onverzekerd voertuig (6x)

Rijden zonder gordel (1 x)

Rijden zonder helm (1x)

Fout parkeren (3 x)

Rijden met verlopen rijbewijs (1 x)

Rijden bet belemmerend zicht van de vooruit (1 x)

Lekke uitlaat (1 x)

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter