Princenhaagse Irène Verkuylen lid van de Heerlijke Orde van Breda

0

De Heerlijke Orde van Breda 1970 inaugureert op zondag 16 oktober vier nieuwe leden. Het gaat dit jaar om drie dames en een heer. Het zijn Helmi Mous, Danielle Muller, Irène Verkuylen en Cor van Strijen. Zij hebben zich bijzonder verdienstelijke gemaakt in de Bredase gemeenschap. Hun installatie in de Grote Kerk begint om 15.30 uur en is vrij toegankelijk.
De Heerlijke Orde staat open voor alle inwoners van de gemeente Breda. Iedereen kan iemand uit Breda voordragen die zich als vrijwilliger op meerdere maatschappelijke terreinen in Breda heeft onderscheiden en dat nog steeds doet.


irene-verkuylenIrène Verkuylen
Irène Verkuylen (59 jaar) heeft sinds 1990 diverse functies vervuld, vooral als lid van besturen en raden van toezicht van maatschappelijke en medische organisaties. Op politiek vlak was zij was zes jaar (vice)voorzitter van de CDA-fractie in de Bredase gemeenteraad en vier jaar bestuurslid van het CDA Brabant.

In de medische sector was zij onder meer lid van de Medische Ethische Toetsings Commissie Brabant, voorzitter van de Reumapatiëntenvereniging Breda e.o., lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Bevolkingsonderzoek Zuid en voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Baarmoederhalsonderzoek Zuid-Nederland.

Maatschappelijk was of is zij nog onder meer lid van het Comité Vredesprijs Breda, de Raad van Toezicht van dansgezelschap De Stilte en de Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda. Zij was vier jaar bestuurslid van de Martinusparochie Princenhage, vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Vertizontaal (nu Surplus Welzijn) en medeoprichter en bestuurslid van het Netwerk voor Directiesecretarissen in Instellingen voor de Gezondheidszorg.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter