FEI WK Vierspannen van start op outdoor Brabant

0

Op Landgoed de Prinsenhoeve aan de dr. Batenburglaan barst het hippisch geweld weer los vanaf vandaag, donderdag 1 september, tot en met zondag 4 september. Het is het grootste hippische outdoor evenement van Nederland.

Het programma staat dit jaar vrijwel geheel in het teken van het FEI wereldkampioenschap vierspannen.

Arie Robool toegetreden tot bestuur Outdoor Brabant
Het bestuur van Outdoor Brabant is sinds 25 augustus versterkt met Princenhagenaar Arie Roobol, ondernemer en eigenaar van o.a. de Roobol Woonwinkels en Oostpoort Beheer. Hij zal binnen het bestuur o.a. gebiedsontwikkeling als portefeuille krijgen.

Voorzitter van het evenement Cees Meeuwis: “Met de nieuwe structuur en een zwaargewicht als Arie Roobol in ons bestuur denk ik dat we niet alleen de continuïteit kunnen waarborgen maar ook klaar zijn voor de volgende groeifase. Maar we gaan nu eerst een mooi FEI Wereldkampioenschap Vierspannen organiseren!”

WK Vierspannen
De complete top wereldranglijst is aanwezig op Outdoor Brabant. Het gaat om 57 deelnemers uit 16 landen. De complete top 20 van de FEI wereldranglijst zal starten in Breda.
De Australiër Boyd Exell verdedigt de individuele titel en Nederland is titelverdediger bij de landenteams. Nederland mag als organiserend land starten met 9 deelnemers.
Op donderdag 1 en vrijdag 2 september wordt de dressuur afgewerkt. Op zaterdag 3 september volgt het spectaculaire hoogtepunt: de marathon. Op zondag 4 september vindt de ontknoping plaats in de bloedstollende vaardigheidsproef.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de kaartverkoop, kunt u terecht op www.outdoorbrabant.nl. Let u wel op dat in tegenstelling tot vorige jaren de toegangsprijzen vanwege het WK vierspannen best fors zijn!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter