En Plein Public terug in ’t Aogje!

0

Zomerfestival En Plein Public strijkt dit jaar neer op zeven locaties in Breda, Oosterhout en Roosendaal. Op vrijdag 19 augustus is het festival in ’t Aogje! Het festivalhart staat op de Dorpswei, aan de Dreef. De filmkar zal er weer staan, de kinder- en avondvoorstelling zitten weer in het programma, staat het ‘glazen’huis weer opgesteld en zijn de buurtcultuurprojecten ook weer van de partij!

Nieuw dit jaar is de opzet Goede Buur en Verre Vriend. Een Verre Vriend staat tijdens het festival voor onze vrienden van ver die hun voorstelling naar Princenhage toe komen brengen. Goede Buur zijn onderdelen in het programma die door, voor én met de bewoners uit ’t Aogje gemaakt zijn.

Dit jaar wordt er weer een voorstelling gemaakt met bewoners. Autonoom kunstenaar John van Gils en theatermaker Anouk van den Berg uit Breda gaan met bewoners aan de slag om een mooie voorstelling te maken. Het thema van de voorstelling is ‘OP REIS’.

“En Plein Public is speciaal voor bewoners die niet op vakantie gaan of die op 19 augustus net even thuis zijn.” vertelt Anouk. “Mensen zijn altijd onderweg, op reis. In de zomer zijn veel mensen onderweg om uit te rusten en te genieten van goed weer op vakantie. Je kan dus een fysieke reis maken en je kan natuurlijk ook een mentale reis maken. Ik denk dat mensen in deze tijd zichzelf graag ontwikkelen, ze gaan nog een opleiding volgen of volgen een cursus. Er is ambitie maar mensen zijn ook op zoek naar rust. Yoga en Mindfulness zijn nu erg populair. Mensen gaan ook op reis om even stil te staan.” Voor de voorstelling vragen John en Anouk aan bewoners uit Prinenhage: Waar gaat jouw reis naartoe?

Heb je een leuke anekdote over reizen of wil je jouw bestemming delen? Of vind je het leuk om mee te werken in de voorstelling door toneel te spelen, muziek te maken, te dansen of te schilderen? Je kunt je aanmelden- of je anekdote (anoniem) sturen naar goede.buur.aogje@gmail.com

en plein public

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter