Paaltje op de Ambachtenlaan gaat niet weg

2

Ruim een jaar geleden zette de gemeente één paaltje in de bocht (tussen de Vleeshouwerstraat en de Wijnkoperstraat) aan de Ambachtenlaan. Doel was om de bocht veiliger te maken, te voorkomen dat automobilisten over het fietspad de bocht afsnijden en om hun snelheid te minderen. Omwonenden vinden de situatie echter nog steeds onveilig. Daarom wil de gemeente nu met enkele aanpassingen voor een veiligere situatie zorgen.

De gemeente plaatste het paaltje destijds om te voorkomen dat auto’s in de bocht de fietsers afsnijden. Voor automobilisten en fietsers is het paaltje echter niet goed aangegeven en niet goed te zien. Aankomend verkeer schrikt van het paaltje en voelt zich onveilig. Wie weet dat het paaltje er staat, rijdt langzamer. Het paaltje werkt dus wel maar roept een onveilig gevoel op.

Wijkraad, gemeente en verkeersdeskundigen bekeken de situatie en besloten om de situatie veiliger te maken door het paaltje beter zichtbaar te maken. Het schrikmoment valt dan weg.

Daarom wil de gemeente het volgende aanpassen:

 • twee extra paaltjes, één voor en één na het paaltje in de bocht,
 • betere markering op de weg, voor en achter de paaltjes,
 • begeleidende blokken tussen de weg en het fietspad bij de paaltjes,
 • voor de eerste bocht komt een verkeersbord, die de situatie aankondigt,
 • de andere binnenbocht in de Ambachtenlaan krijgt een zelfde inrichting.

Door deze aanpassingen is de scheiding tussen fietspad en weg duidelijk en op tijd zichtbaar.

151210 - Paaltje JUISTE VERSIE

Delen

Over de auteur

2 reacties

 1. Lindsay de ruijter op

  Ik woon in deze bocht,en wij en onze kinderen kunnen nu veilig uitstappen,en veiliger oversteken naar het park. Want het is gewoon een race parcourse die de mensen afleggen…als je normale snelheid rijd,50 km p uur, wat al te hard is eigenlijk voor deze weg…is alles te overzien met het paaltje ..ja tenzij je harder rijd ja…maar goed voorheen werd gemeld dat mensen (fietsers) zich verwond hadden aan de paal met een val. Nou knap hoor als het een rubbere paal is die vollig plat kan. Maar dat zijn vaak diegene die het er gewoon niet mee eens zijn. Voor ons is het een stuk veiliger in ieder geval en goed dat t afschrikt,want frontaal een ongeluk met een hoge snelheid is erger en het leed is dan niet te overzien…dan maar een schrik moment dan een ongeluk.
  Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen nu in en uit kunnen stappen en nu een meter ruimte hebben als ik er bij sta met uitstappen,want voorheen was het 50 cm van mijn auto deur af!
  Denk dat die veiligheid wel geboden mag worden op zijn minst…wij zijn zelf in discussie geweest met de gemeente en dit was de beste oplossing zeide ze…en anders knal er een drempel in! Net als in de volgende bocht met een een oversteek punt,dat was ook ons punt maar ja,dat ging niet zeide ze….een veilig oversteek punt is ook wel handig bij een park met een schommelband voor kinderen …waarom plaats je uberhäupt op zo’n weg een speeltoestel voor kinderen zonder enig veilig oversteek punt?! Nee geen zebrapad want daar gebeuren de meeste ongelukken maar wel een veliger oversteek punt? Maak je daar is zorgen om,om de kinderen aan de ambachtenlaan en ouderen die naar het park willen…niet over de schrik van de automobilisten,want die schrik…zorgen ze zelf voor!

Laat een reactie achter