Boekpresentatie Kees Rijvers op zaterdag 21 mei (uitverkocht)

0

Op zaterdag 21 mei vindt de boekpresentatie plaats van het boek “Prof; de biografie van Kees Rijvers”. Dit boek over oud-voetballer Kees Rijvers is geschreven door zijn kleindochter Antje Veld.

In 1950 vertrok de 24-jarige voetballer Kees Rijvers samen met zijn vrouw naar Saint-Étienne, een wereldreis voor Kees Rijvers boekpresentatie affichede eenvoudige schoenmakerszoon uit Princenhage. Hij was hiermee een van de eerste profvoetballers van Nederland. In zijn thuisland werd hem dat niet in dank afgenomen. “Uitschot”, werden de profs door de KNVB genoemd. Rijvers was na zijn vertrek niet meer welkom in het Nederlands elftal, terwijl hij in Frankrijk zou uitgroeien tot de speler van het jaar. Over de grens beleefde hij ook een van zijn hoogtepunten als voetballer: tijdens de Watersnoodwedstrijd dwong een bijeengeraapt gelegenheidselftal van Nederlandse profvoetballers in Parijs het Franse team op de knieën. Na de invoering van het betaald voetbal in Nederland keerde Rijvers toch weer terug bij Oranje. Samen met Faas Wilkes en Abe Lenstra vormde hij het beruchte “Gouden Binnentrio”. Na zijn voetbalcarrière werd Rijvers een succesvolle trainer.

De kleindochter van Kees Rijvers, Antje Veld schreef de  biografie over haar grootvader die in mei 2016 gaat verschijnen. Op zaterdagmiddag 21 mei wordt de biografie van Bredaas beste voetballer ooit gepresenteerd in gemeenschapshuis De Koe, Ambachtenlaan 1 te Princenhage. Kees Rijvers en Antje Veld zullen daarbij aanwezig zijn. De aanvang is om 15:00 uur.

Toegangskaarten  kosten € 5,00 en zijn te koop bij: Bachman, Haagse Markt 29, Vrije Boekhandel, Veemarktstraat 40 of te reserveren via info@sgap.nl.

Update 20 mei: alle kaarten zijn uitverkocht, er zal dus geen deurverkoop plaats vinden!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter