Staatssecretaris Klijnsma bezoekt Groen-Wit

0

Op vrijdagmiddag 15 april was het een grote drukte bij Groen-Wit op het Haags Sportpark . Het Jeugdsportfonds vroeg hier aandacht voor de grote groep kinderen die in Nederland opgroeien in armoede en geen kans hebben om te sporten omdat de ouders niet genoeg geld hebben om de contributie te betalen.  Staatssecretaris Klijnsma kwam langs om bekend te maken dat het kabinet de komende 2 jaar, 2,5 miljoen per jaar uittrekt om de activiteiten van het jeugdsportfonds verder te ondersteunen zodat meer kinderen kunnen gaan sporten in Nederland.

De staatssecretaris ging samen met Erben Wennemars in gesprek  met enkele kinderen van Groen-Wit die gebruik maken van het Jeugdsportfonds. Hier mocht de pers maar kort bij aanwezig zijn. In een ontspannen sfeer werd er over sport gesproken. De voetballertjes van Groen-Wit vielen wel compleet stil toen Erben Wennemars vertelde dat zijn favoriete voetbalclub PEC Zwolle was.  

Na het gesprek was er nog een fotomoment waarbij de voorzitter van het jeugdsportfonds Kees Jansma aansloot en waarbij er gelegenheid was vragen te stellen aan de kinderen, staatssecretaris Klijnsma en Erben Wennemars.  De staatssecretaris vertelde: “Dat alle kinderen de kans moeten krijgen om te sporten. Het mag niet uitmaken uit wat voor een gezin je komt. In de praktijk zie je jammer genoeg toch dat kinderen wiens ouders geldproblemen hebben letterlijk aan de zijlijn staan. Ik hoop dat met deze steun nóg meer gemeenten de samenwerking gaan zoeken met het Jeugdsportfonds die zich juist voor deze kinderen inzet”.

Verder werd Groen-Wit gecomplimenteerd als verenging voor hun inzet voor de jeugd en werd ook voor hun bijzondere ligging midden in de wijk. De staatssecretaris beëindigde haar bezoek met de woorden “Met een fijn gevoel reis ik terug naar Den Haag”.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter