foto’s kampioenschap eierwerpen volwassenen

0

(Verslag inclusief 245 foto’s)
Team Kiplekker (Cor Merema, Sjaak Smeets en Martin Tjoen Pit Joen) wist wederom het kampioenschap eierwerpen binnen te slepen. Met een afstand van net over de 30 meter kwamen ze niet in de buurt van hun eigen record, maar dat was ook niet zo verwonderlijk gelet op de harde tegenwind waarmee de werpers werden geconfronteerd.
Er was een behoorlijk deelnemersveld van 40 teams.
Stichting evenementen Princenhage hield het tot het laatst spannend of de wedstrijd zowiezo wel door zou gaan, de weersvooruitzichten voorspelden immers niet veel goeds. Om 9.30 uur kwam het verlossende woord: het gaat door. Wonder boven wonder hield het precies om 12 uur, bij de aanvang van het kampioenschap junior, op met regenen en brak zowaar de zon door.

Ook het junior kampioenschap kende veel deelnemende teams. Zij startten op een afstand van 5 meter. Dat was voor enkele teams al net iets te machtig. De drie beste teams haalden alle drie de afstand van 15 meter net niet. En dus maakte het verschil welk team het minst aantal pogingen nodig had gehad. Dat was team Tip Top Top.

Bij de volwassenen (beginafstand 15 meter) haakten er al teams in de eerste ronde af. De werpers moest met flinke tegenwind gooien en zelfs tijdens een korte hagelbui werd er gewoon doorgegooid. Vele eieren vlogen (hilariteit alom) het publiek in met enkele voltreffers voor de niet-oplettende toeschouwer. Gaandeweg de wedstrijd vielen steeds meer team af. De favorieten, team Kiplekker, draaiden weer als vanouds.
In de ultieme finale toen er nog maar 2 teams over waren bleken zij toch weer de besten.
En dus werd team Kiplekker ( Cornelis Merema, Sjaak Smeets en Martin Tjin Pit Joen) wederom kampioen.
Zij deden daarna nog een poging om hun eigen record te breken (36 meter), maar dat bleek te hoog gegrepen onder deze weersomstandigheden.

Het was al met al weer een mooie versie van het kampioenschap eierwerpen. Volgend jaar graag weer met een lekker lentezonnetje en zonder wind.

De foto’s van het evenement kunt u hier bekijken:

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter