Tweede paasdag: 6e kampioenschap eierwerpen

1

(inclusief alle foto’s van 2015)
Komend weekend vindt op Tweede Paasdag het 6
e kampioenschap eierwerpen plaats. Dit stukje folklore gaat plaatsvinden op de Haagsemarkt. Stichting Evenementen Princenhage (SEP) daagt alle mensen in Princenhage uit om zich op te geven voor deze gezellige wedstrijd.

Hoe werkt het? Elk team bestaat uit drie teamleden: een gooier, een vanger en een coach. Elke beurt bestaat uit drie pogingen. Een rauw ei heel vangen betekent dat het team door is naar de volgende ronde. De wedstrijd voor volwassenen start om 14.00 uur.

Inschrijven
Als dit artikel geschreven wordt is er nog voldoende plaats om in te schrijven. Houd wat dat betreft de website van SEP (www.stichtingevenemenetenprincenhage.nl) goed in de gaten. Je kunt je inschrijven door op deze website een formulier te downloaden, in te vullen en in te leveren bij de Aogse Markt of Don Qui John. De vaste bezoekers van dit evenement weten dat het niet alleen gaat om zo ver mogelijk te gooien, maar vooral om een leuk en gezellig feestje. Het team dat zich op deze 28e maart het beste uitdost maakt kans op de originaliteitsprijs.

Kiplekker
De te kloppen favoriet is het team van Kiplekker. Meermaals waren zij de sterksten op de Haagsemarkt. “De krachten van ons team zijn goed op elkaar afgestemd”, vertelt teamlid Cornelis Merema. “Onze captain Martin houdt goed zijn kop erbij en Sjaak (werper) weet het ei steeds tijdig los te laten. En zelf draag ik zorg voor een goed vangnet”, vult Cornelis aan. We zullen aanstaande maandag zien of zij de last van de favorietenrol kunnen dragen.

Eierwerpen junior
Vorig jaar namen voor het eerst kinderen van de groepen 6, 7, en 8 deel aan het paasspektakel. Iets wat zelfs door het Jeugdjournaal werd opgemerkt en uitgezonden. Ook dit jaar kunnen de kinderen zich opgeven voor het eierwerpkampioenschap. Via de website kunnen zij eveneens een formulier downloaden en inleveren. De wedstrijd voor de kinderen start om 12.00 uur en zal vermoedelijk tot 14.00 duren.

Nog eens nagenieten naar de foto’s van vorig jaar of om in de sfeer te komen:


Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Jammer dat bij zo’n echt Princenhaags topevenement op de Markt, zowel het Roode Hert als de Aogse Markt zijn gesloten.

Laat een reactie achter