Marieke van Haperen wint kennisquiz na beslissingsvraag

0

De veertiende kennisquiz van SKIP kende een unicum: de winnaar moest worden bepaald door een beslissingsvraag.
In de ultieme finaleronde waren nog 5 kinderen over: Roos Frerejean, Lisa Eversdijk, Marieke van Haperen, Sjoerd Bastiaansen en Milou.
Nadat de jury (Eric Gladines en juffrouw Manon) alle punten had opgeteld stonden Marieke en Lisa met evenveel punten bovenaan: een beslissingsvraag moest uitkomst bieden.
Die luidde: Hoe lang is de gemiddelde draagtijd van een potvis? Met deze vraag wist Marieke van Haperen wel raad: zij gokte 15 maanden, precies het goede antwoord.
Zij werd daarmee de kampioen van de 14e kennisquiz. Tweede werd dus Lisa en de derde plaats ging naar Roos.

Er was een record aantal deelnemende teams op de kennsiquiz: 21. De kinderen hadden ‘s middags al moeten knutselen op een mooie Ik Hou Van Holland- joker. Daar hadden ze zeker veel tijd aan besteed en de molen was dan ook een populair item.
De hele avond vuurden presentatoren Armin Floren en Ron van Zundert vragen op hen af en het deelnemersveld werd steeds kleiner. Tussendoor waren er ook spelletjes waarmee punten konden worden verdiend: bloembolwerpen en vragen beantwoorden met behulp van de mobiel van je ouders.

De sfeer was de hele avond uitstekend en de kinderen hadden het bijzonder goed naar hun zin. In aanstaand wijkblad vindt u een verslag van de kennisquiz. Voor nu: gelukkig hebben we de foto’s nog

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter