Alle karrenevalskraanten digitaal te lezen!

0

De “karrenevalskraant van ‘t Aogje” is toe aan de 55ste jaargang. Cees Hoosemans vond als Prins Knillis I dat carnaval in ‘t Aogje meer aandacht moest krijgen en bracht in 1962 de eerste editie uit. Het was een krant van 4 pagina’s. Sinds 1976 heeft deze krant de naam De Lapteen en is hij inmiddels uitgegroeid tot 36 pagina’s. Voor de kinderen is er een aparte bijlage, die in 1976 de naam “‘t Peuleschilleke” kreeg. Bij gelegenheid van de 55ste jaargang heeft Stichting C.C. ‘t Aogje alle edities gescand en op internet geplaatst. Met dit uitvoerige werk – meer dan 1000 pagina’s- is al in juni 2015 begonnen.
Het resultaat mag er zijn. Je kunt niet alleen de kranten bekijken; ze zijn ook nog geïndexeerd. Je toetst een naam of een onderwerp in en je krijgt te zien waar je dit kunt terugvinden.
Vanaf dinsdag 26 januari 2016 zijn alle kranten voor iedereen te lezen op
http://www.lapteen.nl

Op de foto ziet u hoe één van de initiatiefnemers, Frans Langen de kranten overhandigt aan burgemeester Depla.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter