Cecilia komt met Kerstkleuren op zaterdag 19 december

0

Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage o.l.v. Geert Schrijvers, Jelena Bazova (orgelsoliste) en Koperensemble Delft Brass kleuren voor u de laatste donkere zaterdagavond voor kerst in met ‘Kerstkleuren’. Middels werken van o.a. Saint Saens, Berstein, Rimsky Korsakoff en Gjeilo worden verschillende muzieksferen vloeiend met elkaar afgewisseld en vormen zo samen een prachtig kleurenpalet.

De derde symfonie van Saint Saens zal meerdere luisteraars bekend in de oren klinken. Het nummer ‘If I had Words’ uit 1977 van Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley gebruikt namelijk dezelfde melodie. Dit stuk wordt door de uit Rusland afkomstige orgelsoliste Jelena Bazova ten gehoren gebracht. Jelena studeerde aan het staatsconservatorium van Kazan (Rusland) de hoofdvakken piano en orgel, die beide bekroond werden met solistendiploma en de Prix d’Excellence. Na meerdere jaren als docente en soliste in Ruslang gewerkt te hebben, woont en werkt ze sinds 1997 in Nederland. Tegenwoordig is zij docente hoofdvak piano aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Tijdens het concert zal ook het koperensemble van de Koninklijke Harmoniekapel Delft genaamd ‘Delft Brass’ hun koperklanken aan het kleurenpalet toevoegen. Deze zeven jonge gepassioneerde amateurmuzikanten vormen sinds 2013 een ensemble en spelen van klassiek tot swing en van plechtig tot polka.

Wij nodigen u graag uit voor dit kleurrijke kerstconcert op 19 december om 20.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 20.15 uur voor u open. U kunt kaarten a 10,- per stuk kopen bij drogisterij Brocks, Bachman en de leden van Cecilia.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter