Princenhage fonkelt komt er weer aan

1

Zoals we inmiddels gewend zijn zal SEP (Stichting Evenementen Princenhage) ook dit jaar weer zorgen voor een fijne sfeer op de Haagsemarkt. Ze doen dit op zaterdag 12 december met een afwisselend programma voor jong en oud. Er is alles aan gedaan om “Princenhage Fonkelt” ook dit jaar weer tot een groot succes te maken.

Al vanaf 18.00 uur kunnen kinderen en ouders op de Haagsemarkt terecht voor winterspelletjes. Princenhage Fonkelt wordt om 18.30 uur geopend met het ontsteken van de lichten in de grote kerstboom. Voor de allerkleinsten is er in de SEP-tent om 19.00 uur een voorstelling van het Meemaaktheater onder de titel “Vuurkoning Vrek”. In deze interactieve voorstelling voor kinderen en volwassenen wordt het publiek geprikkeld een actieve rol te vervullen. En als u dan weet dat de Kille IJsheks wil dat het altijd winter blijft en zelfs de fonkeling uit de ogen van Vuurkoning Vrek is verdwenen dan belooft dat hoe dan ook een spannend avontuur te worden.

Winterspellen
Op de sfeervol aangeklede Haagsemarkt wordt plaats gemaakt voor allerlei winterspelletjes. Zo is er een vangspel met sneeuwballen en kan er geprobeerd worden om bij een ander spel zo veel mogelijk sneeuwpoppen om te gooien. Ook kan er voor het eerst in de geschiedenis van Princenhage gesnowboard worden op de Haagsemarkt! Terwijl de kinderen gezellig marshmallows boven het kampvuur houden of een broodje bakken, kunnen de ouders onder het genot van een glühwijntje spijkers slaan. Eén van de grote eyecatchers zal de levensgrote sneeuwbol worden. De bol met een doorsnede van 4 meter is de perfecte plaats om jezelf in kerstsfeer te laten fotograferen. Al was het alleen maar als origineel idee voor de kerstkaart van dit jaar.

Sfeer
Heeft u wel eens fonkelende ballonnen gezien? Om 20.00 uur wordt op de markt een ballonnenwedstrijd gehouden met 200 lichtgevende ballonnen. De kaarten voor het ballonspektakel krijgen de kinderen op het evenement zelf, dus wees er op tijd bij (op = op). Sep hoopt een massale opkomst, zodat jong en oud de Princenhaagse hemel in een sfeervol licht kunnen zetten. Naast de fonkeling van lichten, kaarsen en korven zal ook de muziek op deze avond voor de fijne sfeer gaan zorgen. Zeker is dat de Banoli’s onderdeel uitmaken van de line-up. Deze Princenhaagse muzikanten maakten voor het eerst indruk op de Weilandgames van dit jaar en zijn vast van plan om van Princenhage Fonkelt een mooi feestje te maken. Als u weet dat er uiteraard ook weer allerlei lekkere hapjes en drankjes zijn dan is er eigenlijk geen reden meer om weg te blijven van dit fijn fonkelend feest. Tot ziens bij Princenhage Fonkelt!
Om u alvast in de sfeer te brengen: Hieronder wat mooie foto’s van Princenhage Fonkelt van 2014 (Fotografie Armin Floren)

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Die ballonnenwedstrijd met die lichtjes erin kan echt niet , de ballonnen en touwtjes veroorzaken veel ellende bij vogels en andere dieren , en nee er bestaan geen millieuvriendelijke ballonnen… die vergaan wel , maar zelfs dat kan jaren duren… en het allerergste is de lampjes in de ballonnen… daar zitten batterijen in…dat komt allemaal in de natuur terecht , neem uw verantwoording en blaas deze wedstrijd af… er zijn alternatieven zat… maar dit KAN ECHT NIET !!!! Alvast bedankt namens alle dieren

Laat een reactie achter