175.000 bloembollen de grond in

0

Dat wordt nog eens een prachtige lente straks in de omgeving van de grasveldjes rondom de Pottenbakkerstraat langs de Doelakkerstraat.
Vandaag gingen er maar liefst zo’n 175.000 bloembollen de grond in met een mix aan bloembollen die in de lente van maart tot en met juni bloemen gaan geven.
Een speciale bollenplantmachine sneed de grasmat open, vouwde deze open om er vervolgens per m2 250 bollen in te plaatsen. De achterwielen van de machine reed daarna het gras weer dicht.

Het mes snijdt hier aan twee kanten. De vereniging Princenhage Groen wilde graag bloembollen, maar dat is een zeer kostbare aangelegenheid. Tegelijkertijd was de heer Aat Rietveld geïnteresseerd om bloemen aan te planten omdat het slecht gaat met bestuivende insecten (waaronder bijen).
Bestuivende insecten zijn enorm belangrijk voor onze voedselproductie (75 % van de productie is daarvan afhankelijk). Omdat het slecht gaat, is het aandeel insecten uit het stedelijk gebied steeds belangrijker. En omdat vroege bloeiers belangrijk zijn voor insecten heeft de gemeente Breda ingestemd met het planten van de bloembollen. De Gemeente heeft besloten ze in Princenhage te planten vanwege de zeer actieve vereniging Princenhage Groen.
En dus waren twee partijen vandaag zeer tevreden: de heer Rietveld en de vereniging Princenhage Groen.
De derde partij die zeer tevreden mag zijn zijn de bewoners die straks in de lente kunnen genieten van een prachtig bloemendek in de wijk.

 

 

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter